Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lassú az internet Kübekházán

Kübekháza - Petíciót gyűjtenek a héten Kübekházán, mert az Invitel előfizetői – a polgármesteri hivatal, az iskola is – a meghirdetett maximális sávszélességnél ötödével lassabban tudnak csak internetezni. A szolgáltató megkeresésünkre jelezte: a petíció „nyitott kapukat dönget", a probléma négy-öt héten belül megoldódik.
Nem biztosítja a szerződésben foglalt maximális szélessávú internetsebességet kübekházi előfizetőinek az Invitel, az internet a faluban a nap nagyobb részében az érintett háztartásokban és közintézményekben – például a polgármesteri hivatalban, iskolában, orvosi rendelőben – csak a szerződésben vállalt sebesség minimumával fut – tudtuk meg Molnár Róberttől, a falu polgármesterétől. Vagyis az internet ötödolyan gyors, mint lennie kellene.

Elmondta: a probléma már 2007 elején jelentkezett, ahogy nőtt az előfizetők száma, úgy csökkent a sebesség is. A polgármester szerint a szolgáltató műszaki okokra hivatkozva több mint egy éve elismerte a hibát. Ezért a héten aláírásokat gyűjtenek, amelyeket majd eljuttat az Invitelhez, hogy így kérjen soron kívüli intézkedést a szolgáltatási sebesség helyreállításához. További problémája a falunak, hogy az Invitel határozatlan időre felfüggesztette a lakossági igények kiszolgálását, valószínűleg a már meglévő kapacitások elégtelensége miatt – vagyis nem köt szerződést új ügyfelekkel.

– A petíció „nyitott kapukat dönget", ugyanis az Invitel már enélkül is elkezdte a helyi hálózat bővítését és a kapacitások növelését a múlt évben. Örömmel jelezzük, hogy a hónapok óta tartó fejlesztések rövidesen Kübekházán is lezárulnak, és legfeljebb 4-5 héten belül újra elindulhat az értékesítés az új ügyfelek számára, valamint a már meglévő ügyfelek is újra a korábban megszokott, emelt sávszélességen internetezhetnek – fogalmazott megkeresésünkre Zsembery György, az Invitel Zrt. értékesítési és marketingvezérigazgató-helyettese.

Olvasóink írták

 • 3. Ice 2008. május 09. 07:52
  „Kedves Kübekházi emberek! Nemcsak nálatok szar a sávszélesség!
  Szegeden az összes internetszolgáltatónál ugyan ez a probléma fenn áll! Hiába fizetsz nagy csomagot, a szolgáltató nem fogja, csak a töredékét nyújtani - ez üzletpolitika!”
 • 2. Balogh Gábor 2008. május 09. 07:22
  „Még ha csak ott lenne így ! Sajnos nagyon sok szolgáltató nem tudja követni a folyamatosan növekvő igényeket és csapnivaló a szolgálatásuk!!!!
  bégé”
 • 1. bélucika 2008. május 09. 06:06
  „Mit megadnék azért, hogy Szeged T-Com terület legyen... Az Invitel egy gittegylet, vacak szolgáltatás méregdrágán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Suli-Host veszi át a szegedi betegétkeztetést

Szeged - Nemcsak a szegedi gyerekeket, a betegeket is a szegedi menzacég eteti júliustól. Az öt… Tovább olvasom