Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Lassú zónák Dorozsmán is

A szegedi belvárosban bevált 30-as övezetek mintájára Kiskundorozsmán is kijelöltek két lassú zónát.
Két dorozsmai lakókörzetben mától legföljebb 30 kilométer/óra sebességgel lehet közlekedni. A szegedi körutak közti utcákban fokozatosan kiterjesztett 30-as zónák beváltották a reményeket: az átmenő forgalom elkerüli a tömbbelsőket, a behajtó autósok pedig lassabban vezetnek, ezért kevesebb a baleset, kisebb a zaj és tisztább a levegő.

A Dorozsmai úttól északra és délre, a Negyvennyolcas utca, Czékus utca és Maty ér, valamint a Széchenyi utca, Dobos utca és Jerney utca határolta területen cserélik ki a közlekedési táblákat. Az elsőbbséget a jobbkéz-szabály határozza meg. Nagyobb forgalmú csomópontok közelében „fekvőrendőröket" is kitesznek. A 30-as zónákba mindenféle jármű behajthat, az átmenő forgalmat viszont a körzeteket határoló gyűjtőutakra és tömegközlekedési útvonalakra terelik.

Minthogy sokan „megszokásból" vezetnek, a lassú zóna bevezetése utáni első időkben adódhatnak nehéz helyzetek. A közlekedésszervezők ezért fokozott összpontosításra kérik a járművezetőket. A forgalmi rend megváltozására három hónapig táblák figyelmeztetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmák nőttek az újszegedi medencében

A szakadó esőben is több mint százan dolgoztak tegnap a Partfürdőn, a SZIN helyszínén, hogy a mai… Tovább olvasom