Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Látványos kísérletek az egyetemen: ismét megrendezik szombaton a fizika napját

Ismét megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE): szombaton a résztvevők betekinthetnek a laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, és megismerkedhetnek az intézmény tudományos, oktatási tevékenységével.
 A Fizikai Intézet Dóm téri épületében tíz standon mutatnak be látványos és többségében kipróbálható kísérleteket, szimulációkat: a látogatók többek között azt is megtanulhatják, hogyan lehet lézershow-t készíteni.

Az első előadáson Ignácz Ferenc mutat be „hideg-meleg" fizikai kísérleteket, később pedig Tápai Márton Új ablak az Univerzumra: a gravitációs hullámok címmel beszél az elmúlt évek egyik legnagyobb fizikai felfedezéséről. A fizika és az élettudományok kapcsolatáról az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársai tartanak előadást és interaktív foglalkozásokat.

A pedagógusképző kar udvarán felállított, monumentális, 11 méter magas légnyomásmérő eszköz, a Torricelli-cső működése is megfigyelhető majd, valamint az egyetem nagy intenzitású lézerlaboratóriumába is bepillanthatnak a vendégek. A rendezvényen korábbi hallgatók számolnak be az elhelyezkedési lehetőségekről, emellett az érdeklődők külön standnál ismerkedhetnek meg a szegedi lézeres kutatóintézetben folyó munkával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett uszoda, ligetprojekt - kezdődnek az építkezések, 57 milliárdból gazdálkodik idén Szeged

Fedett uszoda, ligetprojekt - kezdődnek az építkezések, 57 milliárdból gazdálkodik idén Szeged
A város büdzséjéből 30 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, ezen összeg kétharmada európai… Tovább olvasom