Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Lázár volt aljegyzője lett az adóhivatal megyei igazgatója

Makó Andrást nevezték ki január elsejével a Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatójává. Makó Lázár János polgármestersége idején irodavezető, majd Hódmezővásárhely aljegyzője volt. A múlt év végéig a járási hivatalt vezette.
Tállai András, a Fidesz államtitkára vezeti január elsejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, váltva a kitiltási botrány miatt lemondott Vida Ildikót. A vezetőcsere átszervezéssel is jár, a következő fél évben lezárul az adóhivatal teljes átalakítása, amelynek része lesz az életpályamodell bevezetése és az elektronikus ügyintézés kiterjesztése. Megszűnt a regionális szint a NAV-ban, a hivatal betagozódott a nemzetgazdasági minisztériumba. Csongrád megyébe is új vezető került, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy Makó Andrást a Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatójává nevezte ki január elsejével Tállai András.
 
Makó András.
Makó András.

Makó András neve nem ismeretlen a közigazgatásban. Lázár János országgyűlési képviselő vásárhelyi polgármestersége alatt irodavezető, később aljegyző volt. Később a járási hivatalt vezette. 1989-
ben a városi tanács pénzügyi terv- és munkaügyi osztályán kezdte a közigazgatási munkát, aztán dolgozott a közterület-felügyelőknél, a gyámhivatalnál, majd a lakosságszolgálati irodát is irányította, megjárta a ranglétrát – írtuk róla 2012-ben.

A hivatalvezető még nem vehette át kinevezését, ugyanis még folyik a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál indított kikérési eljárás. Kerestük Makó Andrást a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztályánál, hogy megkérdezzük: milyen változásokat tervez az adóhivatal megyei munkájában, de egyelőre nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 80-as évekbeli ablakok miatt volt hideg a Ságváriban

A 80-as évekbeli ablakok miatt volt hideg a Ságváriban
Az épület rossz szigetelése miatt volt extrém hideg a téli szünet utáni első tanítási napon az egyetemi gyakorló gimnáziumban. Tovább olvasom