Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

LEADER – A vidéki turizmus napjai szeptember 21–23.

A Magyarországi LEADER Központ együttműködve a Magyar Turizmus Zrt.-vel és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal szeptember 21–23. között Otthon a magyar vidéken címmel megrendezi a Magyar vidéki turizmus napjait.
A Magyarországi LEADER Központ együttműködve a Magyar Turizmus Zrt.-vel és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal szeptember 21–23. között Otthon a magyar vidéken címmel megrendezi a Magyar vidéki turizmus napjait. A rendezvény a magyar lakosság figyelmét kívánja felhívni a magyar vidék szépségére és különlegességére, változatos turisztikai kínálatára. Magyarországon nem volt még példa hasonló vidéki turisztikai összefogásra.

Sikertörténet a vidékfejlesztésben

A LEADER a vidékfejlesztés új modellje, az Unió legsikeresebb vidékfejlesztési programja. Magyarországon a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felhívására 2005-ben 2322 település részvételével 186 LEADER akciócsoport alakult meg. Az érintett településeken közel 3,5 millió ember lakik. A létrejött akciócsoportok közül a minisztérium 70 akciócsoport vidékfejlesztési programjának megvalósításához nyújtott közel 6,7 milliárd forintos támogatást, melyből megközelítőleg 3000 projekt valósulhat meg 2008 szeptemberéig. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Magyarország 2007 és 2013 között 1300 milliárd forintot fordít agrár- és vidékfejlesztési projektek támogatására.

A Magyar vidéki turizmus napjai rendezvény ösztönzi a vidéki térségekben a vállalkozók, civil szervezetek és önkormányzatok közötti összefogást. Az eseményen való közreműködés előfeltétele, hogy az adott térségre, településcsoportra vonatkozó összetett és egymást kiegészítő lehetőségeket hirdessenek meg, melyek a helyi szereplők LEADER-elveken történő együttműködésén alapulnak és közös céljuk hosszú távon versenyképes turisztikai szolgáltatási csomagok kialakítása. A látogató így a szomszédos vidéki kistelepülések kínálatát összekapcsoló, szélesebb szállás-, étkezési és aktív kikapcsolódást is biztosító programlehetőségek közül választhat.

A rendezvény időtartama alatt, illetve azt megelőzően is, a LEADER-közösségek egy információs pont kialakításával tájékoztatják a vidéki turisztikai lehetőségek iránt érdeklődőket. A látogatók itt kaphatnak folyamatos telefonos segítséget a programokkal kapcsolatban, illetve szükség szerint eligazítást a lehetőségek elérhetőségéről. A résztvevő szolgáltatók a rendezvény idején szolgáltatásaik árából legalább 30 százalékos árkedvezményt biztosítanak a vendégeknek, de a kedvezmény mértéke helyenként a 100 százalékot is eléri.

A vidéki turizmus fejlődésének elengedhetetlen feltétele az összetett és sokszínű, kistelepüléseket összefogó turisztikai csomagok létrehozása. A változatos falusi, kisvárosi szálláshelyek és éttermek mellett kiegészítő, az aktív pihenést lehetővé tévő programok egyszerre jelennek meg, például a helyi érdekeltségű múzeumok látogatása, túrázás, evezés, lovaglás, kerékpározás vagy a természeti értékek megóvására oktató tanösvények bejárása.


340 településen

A Magyar vidéki turizmus napjai 52 vidéki LEADER-közösség együttműködésével, 340 vidéki településen, 876 turisztikai szolgáltató részvételével és 1376 turisztikai szolgáltatással, komplex térségi turisztikai csomagokkal, s legalább 30 százalék árkedvezménnyel valósul meg. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupernyolcas erotika a 60-as, 70-es évekből

Szeged - Erotikus témájú, szupernyolcas technológiával készült filmeket vetítettek csütörtökön a… Tovább olvasom