Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Ledöntötték a több mázsás oroszlánt a vértói domb székely-magyar nemzeti emlékhelyén

Szeged - Ledöntötték a vértói dombon álló székely-magyar nemzeti emlékhely egyik több mázsás szobrát. A rongálásról Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség-Magyar Egyesület alapító elnöke szombaton szerzett tudomást, késő délutánra már helyre is állították a kompozíciót, melyben az állat szerepel.
Lapunknak elmondta: ez immár a 15. bűneset az emlékhely létrehozása óta, az utóbbi két hónapban pedig már a harmadik. - Korábban felgyújtották már a székely kaput, az oltárt többször emberi ürülékkel kenték be és Koppány karját is lefűrészelték már.
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba
A mostani hullámban először ellopták a szent koronás lobogót, amit összeszabdalva, a sárban találtunk meg néhány nap múlva. Múlt héten fenyegető levelet kaptam, melyben azt írta valaki, hogy szétveri az emlékhelyet, most pedig az oroszlánt borították fel - sorolta az emlékhely létrehozója, aki minden alkalommal, így most is feljelentést tett a rendőrségen. - Remélem, egyszer véget ér ez a rongálási hullám, ami számomra tudatosan szervezett akciónak tűnik - tette hozzá Apró-Juhász. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ledöntötték a több mázsás oroszlánt a vértói székely-magyar nemzeti emlékhelyen

Ledöntötték a vértói dombon álló székely-magyar nemzeti emlékhely egyik több mázsás szobrát. Tovább olvasom