Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Leépítés a közhivatalokban

A megyei tisztiorvosi szolgálatnál 20, a munkaügyi központnál 18 ember elbocsátásával jár együtt a regionális átszervezés, de akad olyan közhivatal, ahol növelik a dolgozók létszámát. A legtöbb megyei intézményben azt valószínűsítik, hogy régiós központjuk Szegeden lesz.
A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal hetvenfős állományából mindössze három munkavállalót kellett elbocsátani a regionális átszervezés miatt – tudtuk meg Dubeczné Károlyi Évától. A hivatal vezetője elmondta: a nyugdíjkorhatárt elérő munkatársaik álláshelyét szüntették meg, egy embertől pedig közös megegyezéssel váltak meg.

– Az ÁNTSZ megyei intézetének átszervezése kapcsán húsz álláshelyet kellett megszüntetni – mondta Kovács Ferenc megyei tiszti főorvos. A regionális változás értelmében ugyanis megszűnnek a hagyományos, városi intézetek, és az önkormányzati társulásokhoz hasonlóan kistérségi hatáskörrel rendelkező központokat hoznak létre. Az ÁNTSZ-nél is elsősorban a nyugdíjaskorúaktól váltak meg, hiszen központilag kiemelt szempont, hogy a lehető leghumánusabban oldják meg a leépítéseket.

A Csongrád Megyei Munkaügyi Központban a dolgozók tíz százalékának
Az ellenpélda

A vám- és pénzügyőrség az átszervezés nyertese. A hatóság országos sajtószóvivője, Sipos Jenő alezredes ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy országosan négyszáz fővel növelik a vámnyomozók számát, ami a dél-alföldi régióban is tucatnyi álláshelyet jelenthet – a stallumokra most lehet pályázni. A vámosok dél-alföldi regionális székhelye várhatóan Szeged marad.  
kell elhagynia munkahelyét szeptemberig. Ez tizennyolc munkavállalót érint a hivatalnál – tudtuk meg Vladiszlavlyev Andrástól. Az igazgató elmondta: a nyugdíjasokon kívül aktív korúakat is érint a leépítés, ezért közös stratégiát dolgozott ki a hivatal a megyei munkaügyi tanáccsal azzal kapcsolatban, hogy állást találjanak minden, a központ elhagyására kényszerülő munkatársuknak.

– Az FVM megyei földművelésügyi hivatalánál mindössze egy ember munkaviszonyát kellett megszüntetni – mondta Tasnádi Gábor hivatalvezető. Elmondása szerint a korábbi években radikálisan kellett csökkenteniük a létszámot. A vezető tisztában van azzal, hogy ősszel újabb leépítések lesznek a régiós átszervezések miatt.

Nem tudtak részletekről beszámolni a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői. Csakúgy eligazítás előtt álltak a megyei katasztrófavédelem munkatársai, akik azonban reménykednek abban, hogy Szeged marad a régióközpont, hiszen a régiós gazdálkodási centrumot már korábban a Tisza-parti városba telepítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határok félig leomlottak

Tegnap „akadálymentesítették" az átkelést Horgoson, vagyis az országhatár szerb oldalán. A már… Tovább olvasom