Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Leghamarabb szombaton nyithat a Hóbiárt

A tisztiorvosi szolgálat fényképeiből kiderül, nem csupán apróbb szabálytalanságok miatt tart lassan egy hete zárva a szegedi Hóbiárt bisztró. Az ellenőrök munkájuk során még soha nem találkoztak ilyen döbbenetes állapotokkal.
Leghamarabb szombaton nyithat ki újra a szegedi Hóbiárt bisztró, amelyet az ÁNTSZ múlt szombaton záratott be. Mint tegnap beszámoltunk róla, egy étellel kapcsolatos bejelentés miatt tartottak ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, de az étteremben tapasztalt körülmények és hiányosságok miatt záratták be a bisztrót.

– Régóta végzünk már ellenőrzéseket, de ilyet, ami ott volt, még nem láttunk – mesélték az ellenőrök. Döbbenetesnek nevezték azokat a körülményeket, melyekkel szembesültek, és amiről a tulajdonos tegnap úgy nyilatkozott lapunknak: mindössze néhány lehullott csempéről és némi lepattogzott festékről volt szó. Az ellenőrök több mint száz digitális fényképet készítettek, melyeket meg is mutattak nekünk.

Az étterem vendégek által nem látható területein leírhatatlan állapotok uralkodtak az ellenőrzés napján. A szennyes, ételkészítésre használt kondérok egymásba dobálva, ételmaradéktól ragacsosan álltak halomban, melyek közül volt, aminek alakja már nyomokban sem emlékeztetett a hengerre. A mosogató alatt vécépumpát tároltak, a tűzhely szinte már felismerhetetlen volt a rárakódott zsírtól és szennytől, a húsdaráló – némi maradékkal – egy polcra volt dobva, és minden berendezési tárgy, beleértve az ételkészítésre használtakat is, rozsdás és mocskos volt. A legmegdöbbentőbb: az itt készülő pizzák alját kisütés után egy lábtörlőn tisztítják meg az odaégett részektől.

További megbetegedések

Cikkünk nyomán tegnap többen is jelentkeztek az ÁNTSZ-nél, akik rosszul lettek attól a zöldborsós szelettől, melyet kifogásolt egy vendég, és ami miatt az ellenőrzés elindult. Egyikük, egy kilencedik hónapban lévő kismama be is ment a klinikára, mert hasgörcseiről azt hitte, a szülési fájdalmai kezdődtek.

Amikor az ellenőrök mindezt szóvá tették, a tulajdonos visszakérdezett: mi ezzel a baj?
– Tizenegy oldalas jegyzőkönyv készült az itt felderített súlyos közegészségügyi problémákról – mondta el Kiss Edit közegészségügyi osztályvezető, aki a fényképeken látottakhoz még hozzátette: kifogásolták a szakosítatlan raktározást, a dokumentációk tárolását, valamint az ételkiszállítás nem megfelelő feltételeit is.

Az ÁNTSZ városi intézetének munkatársai tegnap ismételt ellenőrzést tartottak. A késő délutánig tartó vizsgálaton megállapították: a tulajdonos sok mindent helyrehozott. – Az üzemeltetőnek még ki kell dolgoznia egy technológiát, amelyet az ételek készítésekor használ – mondta el Hunyadi Ildikó városi tiszti főorvos. – Ha a dokumentációt bemutatta, tartunk egy újabb ellenőrzést, és csak azután nyithat ki. Erre leghamarabb szombat reggel kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű az új ügyfélhívó

Kulturáltabb és biztonságosabb az ügyintézés a szegedi önkormányzat szociális irodáján, népszerű az… Tovább olvasom