Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Légkalapáccsal verték a betont: éjfél előtt volt a legalkalmasabb idő a munkára a Közút szerint

Szeged - Éjfél előtt nem sokkal kezdték el felverni a betont hétfő éjszaka a Csongrádi sugárúton. Megkérdeztük, mi indokolta a környékbeli több száz család nyugalmának megzavarását. Tegnap kaptunk rá választ.
– Ezt tényleg ilyenkor kell csinálni?! – tette fel a kérdést egy szegedi Facebook-csoportban hétfő éjjel egy Csongrádi sugárúton lakó édesanya. Éjfél előtt fél órával ugyanis a Diófánál zajló megállófelújítás helyszínén elkezdték felverni a betont. A hatalmas zajjal járó tevékenység miatt több lakó is dühödten káromkodva kiabált ki az ablakokból. Ám ahogy egy cinikus hozzászóló megjegyezte, úgysem hallják a munkások sem – akkora a zaj.

Mint arról korábban is beszámoltunk, május végén kezdték meg hat szegedi megálló felújítását. Ebből négy, a Római és a Párizsi körúti megállópárok már elkészültek. A legtöbb bosszúságot viszont éppen a még mindig csak félkész, Diófánál lévő munkálatok jelentették. Ennél ugyanis a Csongrádi sugárút–Sárosi utca–Ág utca csomópontjában egy sávra szűkítették a forgalmat, középen pedig betontömbökkel torlaszolták el az utat, megakadályozva így a keresztirányú forgalmat, illetve hogy a lakótelepekről nagy ívben a sugárútra ki lehessen fordulni. A munkálatok befejezését július közepére ígérték, ehhez képest hétfő éjszaka a fél lakótelepet felverték álmából a még mindig zajló munkálatokkal.
Még körülbelül két hétig marad a felfordulás a Csongrádi sugárúton. Fotó: Török János
Még körülbelül két hétig marad a felfordulás a Csongrádi sugárúton. Fotó: Török János

Megkérdeztük a kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát, miért éjszaka kellett légkalapáccsal dogozni, illetve meddig kell még türelmesnek lenniük az ott élőknek. – A betonfelület körüli aszfaltozást a nagy forgalom, illetve a troli-felsővezetékek áramtalanítása miatt éjszaka kellett elvégeznünk – áll a sajtóosztály válaszában, amelyhez hozzátették, további éjszakai, nyugalmat zavaró hanghatással járó munkavégzést nem terveznek a felújítás további szakaszában.

A Csongrádi sugárúti megállóhelyeknél egyébként a betonfelület elkészült, ám annak a Bartók térhez hasonlóan még kötnie kell. A technológiai idő elteltével – amely minimum 28 nap – lehet majd újra használatba venni. A peronok aszfaltozását a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vállalta. Ez várhatóan a jövő héten lesz kész. A megállót a tervek szerint a július 24-ei héten adják át a forgalomnak, ezzel együtt a forgalmi rend is vissza fog állni az eredeti állapotába. A beton terelőelemek, a terelőtáblák és az ideiglenes forgalomkorlátozások is várhatóan ekkor tűnnek majd el.

Még körülbelül két hétig marad a felfordulás a Csongrádi sugárúton. Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókat kapott az egyetem diáktoborzásra

Közel 810 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Szegedi Tudományegyetem, hogy növelje az egyetemre felvételiző diákok arányát, elsősorban a hátrányos helyzetű járások középiskolásai között. Tovább olvasom