Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Lehangoló szegedi sportpályakörkép

Szomorú látványt nyújtanak a szegedi sportpályák. A nézőtér – ahol még beszélhetünk ilyesmiről – mindenütt rendkívül rossz állapotú. Az SZVSE a költözést fontolgatja Kossuth Lajos sugárúti stadionjából, a Dorozsmai úti Postás-pályát biztosan eladja tulajdonosa.
Szeged labdarúgópályái finoman szólva is lepusztult állapotban vannak. Pedig a Felső Tisza parti stadionban hét éve még közel tízezren drukkoltak az első osztályban szereplő csapatnak.

A probléma nem újkeletű, hiszen 2003. szeptember 3-án lapunk arról írt, hogy a Magyar Labdarúgóliga akkori elnöke, Demján Sándor szegedi látogatása során Botka László polgármesterrel és Ujhelyi István országgyűlési képviselővel többek között a Felső Tisza parti stadion jövőjéről beszélt. Szó volt a focipálya és környezete felújításáról, új pályákról, amelyek szabadidő-sportközponttá váltak volna. Demján néhány hónap múlva távozott – a stadion azóta egy műfüves pályával gazdagodott, egyébként meg minden pusztult tovább. A centerpálya gyepszőnyegét tavaly cserélték, a lelátó azonban szörnyű látványt nyújt. Tápé felőli oldalán évek óta nem tanácsos nézőknek ülni. Mára csak a padok egykori tartóbetonja látható, az aszfalt alól kibújó, sápadt növényekkel. A másik oldal sem bizalomgerjesztő: padok vannak, de rozsdás vasszögek állnak ki belőlük, az aszfalt pedig több helyen megrepedt, tenyérnyi foltok hiányoznak.

Eladják a Postás-pályát

Eladja a Dorozsmai úti Postás pályát tulajdonosa, a Magyar Posta Zrt. A 2,5 hektáros komplexumot nyílt pályázatban hirdették meg, a határidő április 12-én zárult. Hogy érkezett-e rá jelentkező, arról Tomecskó Tamás, a Magyar Posta sajtószóvivője a pályázatok értékelésének lezárásáig nem kívánt információkat adni. Annyit azonban elárult, az ingatlant jelenlegi állapotában, vagyis sporttelepként kívánják értékesíteni. Az ingatlanon egyébként egy 1160 négyzetméter hasznos alapterületű épület áll, melyben hatsávos, nemzetközi minősítésű tekepálya, és egy edzőterem van. A sporttelepen ezen kívül egy füves focipálya, két teniszpálya és egy aszfaltos kézilabdapálya található. Az eladás oka itt is egyszerű: jelenleg veszteséges az üzemeltetés.

– A lelátó állapota folyamatosan romlik, és az öltözők is felújításra szorulnak. Ezek teljes rekonstrukciója, illetve a centerpálya világításának felújítása lenne a legsürgetőbb a városi stadionban – mondta Mezei Richárd sportigazgató.

A másik városi tulajdonú sportpályán, a Kisstadionban nincs gond a nézőtérrel. Olyan rossz állapotban volt, hogy néhány éve lebontották. Hiába fogadott el a közgyűlés fejlesztési tervet a stadionról – elkészült a teke- és bowlingklub épülete, megtörtént az öltözők teljes felújítása, tavaly októberben pedig itt is korszerű, műfüves pályát adtak át –, nézőtér nélkül stadionról nem beszélhetünk. A pálya jövőjével kapcsolatosan különböző pletykák keringenek. Akad, aki úgy tudja, hamarosan korszerű stadiont építenek a területén. A sportigazgatóságon azonban ezt hivatalosan senki nem erősítette meg.

Nem nyújt üdítőbb látványt a MÁV tulajdonában levő, és az SZVSE által használt és üzemeltetett Vasutas-stadion sem a Kossuth Lajos sugárúton. Mint azt Huszár Zoltántól megtudtuk, a stadion üzemeltetése épphogy csak nullszaldós.

– A közüzemi díjemelések miatt az SZVSE jövője egyre bizonytalanabb. A sportcsarnok és a túlméretezett kiszolgáló épület üzemeltetése, állagmegőrzése, valamint a korszerűtlen fűtési rendszer tönkreteheti az egyesületet. A klub máról holnapra él, fejleszteni képtelen – nyilatkozta az egyesület elnöke. Elmondta, keresik a továbbműködés lehetőségeit, s mint alternatíva, az egyesület költözése is felmerült. Információink szerint találtak olyan üzleti partnert, aki lát fantáziát a területben. Igaz, nem sportpályaként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétmaffia érdeke lehet a gyújtogatás

Alig három óra alatt sikerült eloltani a tüzet a sándorfalvi úti központi hulladéklerakó telepen. A… Tovább olvasom