Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Lélekjelenlétének köszönheti az életét Megyeri Zoltán

Mankóval és felkötözött karral érkezett az évadnyitó társulati ülésre a szegedi prózai tagozat egyik vezető színésze, Megyeri Zoltán, aki néhány hete súlyos motorbalesetet szenvedett. A színművész csak lélekjelenlétének köszönheti az életét. Megyeri Zoltán fontos szerepet játszik a Hegedűs a háztetőnben – aggályos volt, képes lesz-e felépülni a szeptember végi bemutatóig.
Megyeri Zoltán mankóval és felkötözött karral érkezik a kisszínházba. Fotó: Frank Yvette
– Szinte egész nyáron dolgoztam. Először A szabin nők elrablását rendeztem, majd a Csapodár madárkában játszottam. Nagyon elfáradtam, augusztus 4-én indultam nyaralni a Balatonra kedvenc Kawasaki Eliminator motorommal – meséli a történteket Megyeri Zoltán. – Hál' istennek egyedül ültem rajta, mert a párom, Perjési Hilda megtiltotta, hogy a gyereket motorral vigyem. Esett az eső, amikor Baja felé, Mélykút után utolértem egy teherautót. Nem láthattam, hogy váratlanul egy álló kis Polski bukkant fel az út szélén, amit a teherautó a szembejövő forgalom miatt már nem tudott megelőzni, ezért erőteljesen fékezve megállt. Én is fékeztem, de a vizes úton megcsúszott a motor. Pedig nem is mentem gyorsan, legfeljebb hetvennel. Csak arra emlékszem, hogy nagyon gyorsan jön velem szembe a teherautó hátulja. A lélekjelenlétemnek köszönhetem az életemet: a becsapódás előtti utolsó pillanatban leugrottam a motorról – idézte fel a népszerű színész a kritikus pillanatokat.

Ahhoz képest, hogy komolyabb tragédia is történhetett volna, viszonylag olcsón megúszta: jobb válla darabosra tört, és eltört a bal lába is. A bajai kórházban operálták, később hozták csak Szegedre.

– Hildát sajnáltam, akit legelőször értesítettem a balesetről. Azonnal rohant a bajai kórházba. Borzasztó érzés lehetett, amikor elhaladt a helyszínelő rendőrök mellett, és meglátta az úton fekvő összetört motort. Az alapján képzelte el, milyen állapotban talál majd. Szerencsére kellemesen csalódott. Már a második napon felkeltem az ágyból. Nem vagyok az a típus, aki tíz percnél tovább egy helyben tud ülni. Azt meg végképp nem szerettem volna, ha ágytálra szorulok, ezért az épen maradt jobb lábammal és bal kezemmel támaszkodva iszonyú kínok közepette bekászálódtam egy tolókocsiba, így magam is ki tudtam menni a mosdóba.

Megyeri Zoltán vállából hétfőn szedték ki a „drótokat", azaz a 12-14 centiméteres fémszegecseket. Azzal biztatják, a lába teljesen rendbe jön. A válla még nem tökéletes, fáj, ha mozgatja, de az is javul majd. Szerencsére egyik szerepét sem kellett lemondania. Szeptember végén tartják a nagyszínházban a Hegedűs a háztetőn bemutatóját, abban bízik, a nézők addigra már semmit sem vesznek észre rajta. Legfeljebb Lázár Wolf kicsit húzza majd a lábát...

– Újabb műtét csak jövő nyáron vár rám, akkor szedik ki a lábamból a négy rögzítő csavart. Minden motorosnak azt javaslom: ne sajnálja a pénzt a legjobb bukósisakra és védőruhára, mert ilyen helyzetben az életét köszönheti a profi felszerelésnek – tanácsolja a színész, akinek az új szezonban is akad bőven feladata. Október közepétől Egressy Zoltán új darabjában, a Reviczkyben játszik a kisszínházban. Februárban mutatják be a Korzóban Alan Bennett monológokból álló darabját, a Beszélő fejeket Székhelyi József rendezésében, abban is láthatja majd a közönség.


Székhelyi Megyeriről

– Hihetetlenül becsülöm Zoli munkavágyát és akarását. A „civilek" egy ilyen súlyos baleset után többnyire 2-3 hónapra is kivonják magukat a forgalomból, és nyugodtan pihennek otthon. Zoli igazi színész, tudja, hogy milyen fontos feladatok várnak rá, ezért mindent megtesz, hogy mielőbb felépüljön. A színház, a társulat iránti alázata példaértékű – mondta Székhelyi József direktor színészkollégájáról. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házi kedvenc ügye borzolja a kedélyeket Baktóban

A baktói kiskertekben mindenre lőnek, ami mozog, legyen az macska, kutya, madár vagy ember. A… Tovább olvasom