Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Lelket is ápol a masszőz

Mórahalom - Jó kezekben játékunk újabb jelöltje, Kovács Lászlóné Piroska „egyéb" kategóriában kapott több szavazatot. Mórahalmon gyógymasszőzként dolgozik, immár 8 éve.
Kovács Lászlóné Piroska napi 4 órában áll a Móra-Vitál Kht. vendégei rendelkezésére. A mórahalmi gyógymasszőznek átlagosan 9–10 betege van naponta.

– Nemcsak betegekkel foglalkozom, átjárnak a szomszédos fürdő egészséges, ám felfrissülni vágyó vendégei is – mondja Piroska. Frissítő és gyógymasszázst is végez. Hosszú évek óta masszírozza otthon a családot, 8 éve, az akkori munkahelye megszűnése után úgy döntött: elvégez egy tanfolyamot, így lett masszőz.

– Először egy moszkvai utamon, a 70-es években jártam gyógymasszőrnél, már akkor is nagyon tetszett ez a munka – meséli Kovács Lászlóné. – Imádom a hivatásom, szeretek emberekkel foglalkozni. Szívesen beszélgetek velük, meghallgatom őket. A mi munkánk többől áll, mint végigmasszírozni valakit. Elmondja: a vendégek nagyon különbözők. Van, aki egy perc alatt elalszik, más végigbeszéli a 20 perces masszázst. – A fiatalok a legszégyenlősebbek, alig merik levenni a ruháikat – mosolyog a masszőz.

Kovács Lászlóné Piroska nemcsak betegekkel foglalkozik, frissítő masszázst is végez. Fotó: Karnok Csaba
Kovács Lászlóné Piroska nemcsak betegekkel foglalkozik, frissítő masszázst is végez.
Fotó: Karnok Csaba

Piroska elmeséli: a családban egyedül a férje és a veje nem szereti a masszázst, a lánya és az unokái is minden percet kihasználnak egy-egy gyógyító nyomkodásért. – Az egyik unokám masszírozással, a másik lábápolással akar foglalkozni, ez óriási öröm számomra – büszkélkedik.

Jutalmazott jelölések

Továbbra is várjuk olvasóink jelöléseit hat kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; munkahelyi közösség; az egészségügyben egyéb munkát végző. Olvasóink jelölése alapján szakmai testület választja ki azokat az egészségügyben dolgozó személyeket és csoportokat, akiket egy-egy héten bemutatunk. Közülük hathetente a testület véleménye alapján választjuk ki és jutalmazzuk a legszebb történet főszereplőjét, illetve a legérdekesebb sztori jelölőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp-Csukáék pert nyertek a várossal szemben

Szegeddel szemben Papp-Csuka Istvánnak és testvérének adott igazat az ítélőtábla: végre a nevükre kerülhet az az Ady téri ház és udvar, amely egy évszázada a családjuké. Tovább olvasom