Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Lelki segély a TIK előtt

Országos akció részeként Szegeden pénteken reggel 9-től 15 óráig a TIK előtt várják a helyi S. O. S lelkisegély-szolgálat munkatársai az egyetemistákat és a szervezet tevékenysége iránt érdeklődőket.
Chad Varah anglikán lelkész 1950-ben Londonban az öngyilkosságok számának csökkentése érdekében, megelőző célzattal indította el az első lelkisegély-telefonszolgálatot. Azóta világszerte létrejöttek hasonló szervezetek, 1986-ban alakult meg a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége. Az ingyenesen és névtelenül hívható szolgálatnál önkéntesek dolgoznak, akik évente több tízezer hívó fél számára nyújtanak segítséget. A szegedi S. O. S. Telefonos Lelkisegély-szolgálat éjjel-nappal hívható a 80-820-111-es ingyenes számon.

A szervezet munkatársai idén egy új célcsoport, az egyetemisták felé szeretnének nyitni, ezért pénteken délelőtt 9 órától 15 óráig az Ady téren, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, azaz a TIK előtt (rossz idő esetén az épületben) várják az érdeklődőket. Azokat is, akik szívesen vennének részt a szolgálat munkájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom