Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Lelőtték a szegedi operafesztivál egykori győztesét - galériával

Lelőtték a szegedi operafesztivál egykori győztesét - galériával
Halálos sebet kapott a kelet-ukrajnai harcokban Vaszil Szlipak ukrán operaénekes. 2011-ben a szegedi Armel Operaverseny és Fesztiválon a legjobb férfi énekes díját nyerte el.
Halálos sebet kapott a kelet-ukrajnai harcokban Vaszil Szlipak ukrán operaénekes – írta az ukrán sajtó nyomán a vs.hu. A bariton 42 éves volt, Európa-szerte ismerték, 1997 óta Párizsban élt, a nemzeti opera tagja volt. 2011-ben a szegedi Armel Operaverseny és Fesztivál közönsége is hallhatta:  Viktor Ullmann Az Atlantisz császára című operájában a Halál szerepében lépett színpadra. A nagyszínház-beli gálán a legjobb férfi énekesnek járó 10 ezer eurós díjat Solymos László  alpolgármester adta át neki.
 
Galéria kép


 

Amikor tavalyelőtt kitört a fegyveres konfliktus Ukrajna és Oroszország között, Szlipak otthagyta az énekesi karriert, hazatért, és beállt önkéntesnek a Jobboldali Szektor nevű szervezethez. A tudósítások szerint a harctéren Mef volt a beceneve, mivel többször is énekelte Mefisztó szerepét Gounod Faustjában. Donyeck környékén harcolva esett el.
 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar egy robotgép körül - tíz hónapja húzódik a vita

Vihar egy robotgép körül - tíz hónapja húzódik a vita
Tíz hónapja húzódik a vita Szilágyi Mózes ópusztaszeri olvasónk és a szegedi háztartásigép-szerviz között. Az ügy egy robotgéppel indult, és a bíróságon ér véget. Tovább olvasom