Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Lemerészkedtek az első strandolók a Laposra, százezer szúnyog köszöntötte őket - fotók

Mélyzöld folyosó vezet ki a homokos partra, lábszárközépig érő vízzel, szúnyogfellegekkel. Csodaszép.
Ma reggeli és múlt heti galériánkban is megmutattuk, hogyan pancsolnak a szegediek jobb híján a Huszár Mátyás rakparton, a bokáig érő vízben. Voltak, akik a rondelláról ugrottak fejest, egyesek "vízibicikliztek" - minden olyan részt víz borít még a kánikulában, ahol máskor napozni, esetleg fürdeni szoktak az emberek. A Lapos népe azonban nem adja fel, ha már lóg ki homokpad és be lehet gyalogolni oda, kifekszenek a napozók. Volt, aki meg is mártózott hétfő kora este, a mikor lent jártunk - bár mi nem voltunk annyira vállalkozó szelleműek, csak a víz borította betonútig jutottunk. Ott ugyanis szúnyogfelhő vett minket körbe, és elmenekültünk.
Már lemerészkedtek az első strandolók a Laposra - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit

Szerencsére a héten már a Tisza árterében is lesz légi szúnyogirtás a katasztrófavédelem heti terve szerint. Az ártér jó részét még legalább bokáig érő víz lepi, nem holnap tűnnek el a visszamaradó pocsolyák, így a szúnyogokkal sem lesz könnyű a küzdelem.
 
Tudta?
Ahogy jegyzetünkben is elolvashatják, a nőstény szúnyognak életében egy alkalommal legalább muszáj madarak vagy emlősök vérét szívni ahhoz, hogy életképes petéket rakjon le. Ennek lettünk mi is az áldozatai tegnap a ligetben és a Laposon. Az eseményt, amit érkezésünk jelentett, körülbelül 100 ezer szúnyog lájkolta, és majdnem annyi részt is vett rajta. A ligetben is csak a napos részeken nem támadtak, ha az emberre vetült pár levélnyi árnyék, biztos, hogy megcsípte egy szúnyog is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka nem támogatja, Maroslele viszont igen - Hamarosan újra járhat a tápéi komp

Botka nem támogatja, Maroslele viszont igen - Hamarosan újra járhat a tápéi komp
A szegedi önkormányzat teljesen ellehetetlenítette a tápéi komp működését, a járművet el is árverezték - nyilatkozta lapunknak az egykori üzemeltető cég vezetője, Jaksa László. Tovább olvasom