Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lendületes ősz előtt a Rádió Plusz

Szeged - Sikeres nyáron van túl a Rádió Plusz. Több rendezvénye is tömegeket vonzott, az utóbbi hetekben indult rovatai sikeresek. Van tehát mire alapozni az őszt, amikor a Rádió Plusz adása még több tartalommal töltődik föl.
- Számunkra a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb és legfrissebb információt közöljük megyeszerte, de főként abban a két városban, ahonnan adásaink szólnak, vagyis Szegeden és Szentesen - mondja Konkoly Béla, a Rádió Plusz vezetője. Az információkat interneten, és az autósok számára RDS-en is közöljük. Különösen sikeresek interneten indított, tematikus zenei csatornáink, melyek a rádiós piacon egyedinek számítanak.

- Több új rovatot is hallani mostanában a Pluszon. Van, amelyiknek a témája a bűnmegelőzés, némelyik külföldről jelentkezik, az egyik pedig nem is magyarul szól. Ezzel mi a rádió célja?
- Angol és német nyelven is közlünk szegedi közlekedési információkat, tekintettel a várható, komoly forgalomkorlátozásokra. Ezzel a tranzitforgalmat szeretnénk segíteni. Ami pedig a többit illeti, valóban, a Zseppelin Utazási Iroda jóvoltából hetente kétszer idegenvezetőktől kapunk pillanatnyi hangulatképeket más országokból. Hívtunk már például Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Albániában, Svájcban tartózkodó magyarokat, de a jövőben akár Európán kívüli országok is szóba jöhetnek. Reggelente az éppen szolgálatban lévő rendőrségi szóvivő számol be az előző 24 óra legfontosabb eseményeiről, délutánonként pedig a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tanácsokat adunk hallgatóinknak, szintén a rendőrség segítségével.

- A Rádió Plusz stábja is folyamatosan alakul. A legutóbb a sportvonalat erősítették meg egy friss igazolással.
- Igen, immár a mi csapatunkat is erősíti Süli Róbert, a Délmagyarország sportrovatának vezetője. Csütörtök esténként jelentkezik egy portrékkal, interjúkkal, érdekességekkel teli sportműsorban. Nyáron egyébként nem csak ennyi történt. Jelen voltunk Szeged és Csongrád megye legfontosabb rendezvényein, a Szegedi Vadaspark kétszer is látogatócsúcsot döntött velünk, már hagyományos tablóversenyünkre rekordszámú szavazat érkezett. Nagyon sikeres volt szintén a rendőrséggel közösen létrejött közlekedésbiztonsági kampányunk. Itt különösen jól esett, hogy a megállított 906 autóból 717-ben minket hallgattak, ami közel 80 százalék. Nagy sikernek bizonyult az általunk támogatott II. Szegedi Filmfesztivál, és az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a Chio-val közösen szervezett családi nap.

- Érkezik az ősz, egy kereskedelmi rádiónak az évszakokkal együtt illik valamelyest változnia. A Pluszon mi várható?
- Szeptemberben is zenélünk, informálunk és szórakoztatunk. Lesznek új műsoraink és rovataink, melyekben például hasznos tippeket adunk hallgatóinknak a mindennapokhoz.

- Miért ez a látványos tartalomfeltöltés? Nem fenyeget ez azzal, hogy a rádió veszít könnyedségéből, szórakoztató jellegéből?
- Semmiképpen. Továbbra is a zene dominál majd, csak a köztük lévő megszólalásokat töltjük fel tartalommal. Mi ugyanis nem önmagunknak készítünk műsort. Nekünk fontos, hogy a hallgató érezze jól magát, ne pedig csak a műsorvezető.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2009. augusztus 26. 21:44
  „(X)”
 • 3. Strat-n 2009. augusztus 26. 20:28
  „- Miért ez a látványos tartalomfeltöltés? Nem fenyeget ez azzal, hogy a rádió veszít könnyedségéből, szórakoztató jellegéből?
  Válasz: Már nem...”
 • 2. daveedbrown 2009. augusztus 26. 19:16
  „*ha nagyon”
 • 1. daveedbrown 2009. augusztus 26. 19:15
  „no mi ez? Táncsak nem egy kis potyareklám??? nahát... no már csak ezért sem halgatok Pluszt...
  na nagyon rádiózhatnékom lenne akkor nekem 88...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerülni kell a körutakat, sugárutakat, nem jár az 1-es tuja

Szeged - Decemberig, akármivel járjuk a várost, menekülő útvonalakra kényszerülünk. Tovább olvasom