Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Lenticular fotókiállítás Szegeden

Híres fotó- és festőművészek alkotásaiból nyílik ma tárlat a Belvárosi mozi emeleti galériájában – Magyarországon újdonságnak számító digitális képekből.
– Itthon Szeged a második helyszín, ahol ilyen bemutatót tekinthetnek meg a látogatók – mondta Bite Tamás, a tárlat házigazdája. Az egyedi technológiával készült alkotásokat Zürichben készítik elő és egy veszprémi nyomda önti végleges formába. A hagyományos nyomdai felületre egy speciális szoftverrel helyezik el a képpontokat és erre került rá a lenticular lencse. Ezzel a technikával 3D- és mozgóképeket is elő lehet állítani. Így egy felületen akár 8-16 fotót is láthatunk. A Budapestről érkező, nagy sikert aratott tárlaton összesen közel 40 darab, többek között emberi testrészekről komputertomográffal készített felvétel, valamint táj- és városkép mellett most a szegedi sportéletről, szabadtéri színházról és olimpikonokról is különleges fotókat nézhetünk meg.

A képösszeállítások Németh György, Szelényi Károly, Módos Gábor, Harsányi Péter és Veszely Lajos fotó- és festőművészek alkotásaiból készültek. A Nyugaton már – főként a reklámszakmában – elterjedt igen drága csúcstechnológiát Magyarországon kiállítássorozattal kívánják népszerűsíteni. A mérettől függően darabonként 100-200 ezer forintba kerülő lenticularis digitális fotókat a későbbiekben az orvostudomány, az oktatás és a térképészet területén is hasznosítani kívánják a hazai előállítók.

A kiállítás ma 17 órakor nyílik meg, és augusztus 21-éig mindennap a Belvárosi mozi nyitva tartása alatt tekinthető meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ponthatárok a szegedi egyetem nappali tagozatain

A felsőoktatási intézmények kedden meghatározták az idei felvételi ponthatárokat, amelyeket aznap… Tovább olvasom