Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Lerakták az SZTE új biológiai tanszékeinek alapkövét

Lerakták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új, tíz biológiai tanszékének otthont adó, a tervek szerint az év végre elkészülő épületének alapkövét pénteken.
A felsőoktatás reformjával párhuzamosan 170 milliárd forintnyi fejlesztési beruházás indult el Magyarországon - mondta az ünnepségen Mang Béla, az oktatási tárca helyettes államtitkára.

A szegedi egyetem biológiai tanszékeinek 1,3 milliárd forintos beruházással megvalósuló új épülete különleges állomása ennek a folyamatnak, egyrészt folytatása a városban elindult felsőoktatás-fejlesztési programnak, másrészt az első megvalósulása a térség gazdasági átalakulása szempontjából meghatározó jelentőségű, úgynevezett "Biopolisz koncepciónak" - közölte a szakember.

A tervek szerint decemberre elkészülő, a Baucont Zrt. által kivitelezett beruházás költségeiből 466 millió forintot a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert támogatás, 853 millió forintot pedig az egyetem, illetve a Természettudományi Kar saját forrása fedez - tudatta a helyettes államtitkár.

Az új, 4450 négyzetméteres épület az oktatás mellett a kutatás, a fejlesztés és a technológiai transzfer színhelye is lesz. Ennek köszönhetően a hallgatók olyan gyakorlatorientált tudást szerezhetnek az egyetemen, amely hasznos a társadalom számára - jelentette ki Szabó Gábor, az SZTE rektora.

Az elkészülő épület hosszú évek után véget vet annak az áldatlan állapotnak, hogy a biológus hallgatók akár naponta többször is kénytelenek a Tisza két partján található oktatási egységek között ingázni - emelte ki a professzor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező az akadálymentesítés

A hatósághoz fordultak a mozgáskorlátozottak, mert két éve nem akadálymentesítették a Nagyáruház… Tovább olvasom