Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Leszakadhatott volna a Belvárosi híd járdája

Az újszegedi, felújított Torontál téren már lehet parkolni, de az északi részén a Belvárosi híd hatvanméteres szakaszát még javítják. A járda új alátámasztást kap, nehogy beszakadjon, mint két éve a másik oldal.
Felújítják a híd járdáját is a parkoló mellett. Fotó: Segesvári Csaba
Leszakadhatott volna a Belvárosi híd járdája, ezért, a bajt megelőzve, felújítják. A munka még bő egy hétig eltart, mivel a járda alatti üreget teljesen betömítik. Erre azért volt szükség, mert nem szeretnék, ha úgy járnának, mint egy hóeltakarító gép két éve a másik oldalon. A jármű alatt a járda beszakadt. A munkához a hídkorlátot és a járda alatti vasbeton szerkezetet is eltávolították, s helyébe földet raktak. A megfelelő tömörítés után erre húzzák az aszfaltot.

Mellette, az újszegedi Torontál téren száznegyven személygépkocsi fér el. Az önkormányzat városüzemeltetési iroda vezetője, Molnár László azt mondta: arra számítanak, hogy Makó és Szőreg térségéből Szegedre érkezők a Torontál téri parkolóban leteszik autójukat, mivel innen rövid sétával a hídon át könnyedén elérhetik a belvárost. Akiknek távolabb van dolguk, a közeli troli-, illetve autóbusz-megállókból bárhova eljuthatnak.

Minden bizonnyal a nagy rangadók idején tehermentesül az újszegedi sportcsarnok parkolója és környéke, valamint a Ligetfürdőbe érkezők is könnyebben találnak helyet autójuknak. A hatvanötmillió forintos beruházás a parkosítás és a fásítás után ősszel fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállításrendezők nagy álma

Milliárdos festményeket foghatnak kezükben, mégsem ezt tartják a legkülönlegesebbnek munkájukban a… Tovább olvasom