Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Leszedik a Szabadságot Budaházynak! feliratokat

Szeged – Eltávolítják a város különböző pontjain feltűnt "Szabadságot Budaházynak! Ő egy hős", "Szabadságot a politikai foglyoknak!" feliratokat. A rendőrség büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.
A Brüsszeli körúton a buszmegállóban egy üres óriásplakáton hatalmas felirat fogadja a buszra, trolira várakozókat. A "Szabadságot Budaházynak! Ő egy hős!" látszólag nem zavarja az utasokat, mintha nem is nekik szólna az üzenet. Korábban megírtuk: a 2009 novemberében a Centrum oldalában már egyszer feltűnt plakátnak nem volt gazdája. Akkor a rendőrség illetékesség hiányára hivatkozva nem távolította el a feliratokat. Azóta Szegeden több helyre is felfestették a szabadságot követelő mondatot. A korábban eltávolított, Centrum melletti plakátot a Vásárhelyi Pál utcán újra kiragasztották, majd mellé egy teljesen újat is kitettek. A kisméretű, színes "Visszatértek az 50-es évek" kezdetű plakáton a Magyar Ellenállás és a Szent Korona Rádió logóját is felfedezhetjük.

Délutánra egy reklámmal letakarták a feliratot. Fotó: Segesvári Csaba
Délutánra egy reklámmal letakarták a feliratot.
Fotó: Segesvári Csaba

Budaházy kiszabadítását követelő plakátot ragasztottak ismeretlenek a Szeged Első Lions Club Szabadkai úti táblájára is – feltételezhetően azért, hogy aki Röszke felől az 5-ös úton érkezik a városba, elsőként találkozzon szembe ezzel az üzenettel. Heizler Tamás, a Szeged Első Lions Club elnökségi tagja elmondta, azzal, hogy leragasztották a város szélén álló táblájukat, az eredeti matricát is tönkretették. Miután eltávolították az idegen szöveget, kiderült: az eredeti lionsos üzenetet is újra kell gyártani, ragasztani.

A Vásárhelyi Pál utcáról is begyűjtötték az írást. Fotó: Segesvári Csaba
A Vásárhelyi Pál utcáról is begyűjtötték az írást.
Fotó: Segesvári Csaba

Budaházy György

2009. június 17-e óta van előzetes letartóztatásban. A férfi az Erzsébet híd 2002-es lezárásával és több tüntetés szervezésével híresült el. Az ügyészek szerint 2007 elején egy Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, a politikusokat megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket. Budaházyt emberölés előkészületével is gyanúsítják, jelenleg a Váci Fegyházban tartják fogva.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke a delmagyar.hu-nak elmondta, a párt nem foglalkozik Budaházy ügyével, ugyanis független jelöltként indul, talán az érintettet kellene megkérdezni. Hozzátette: egyes erők megpróbálják a Jobbikot összemosni a Magyarok Nyilaival, de ahelyett, hogy a pártot próbálnák gyengíteni, foglalkozzanak a fontos dolgokkal: a Jobbik programjával. Tóth nem tartja véletlennek, hogy az országgyűlési választások előtt kerülnek elő azok az emberek, akik a Jobbikot megpróbálják lejáratni.

A rendőrség büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, rongálás vétsége miatt - mondta a delmagyar.hu-nak Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - A városban a rongálást kimerítő kiragasztott és összefirkált óriásplakátokat bűnjelként kezeljük, eddig három darabot távolítottunk el a reklámtáblákról. A lefoglalt írásokat szakértő bevonásával elemzik - tette még hozzá Pál János.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. ataqam 2010. március 07. 19:50
  „- Értesült Gyuri a Benkő-féle felvételről?
  - Igen, de azt mondta, hogy neki ehhez nincs köze, azt sem tudja ki ez.

  - Értsük úgy, hogy a férjed nem is ismeri ezt a barmot?
  - Kb. egyszer vagy kétszer hangzik el az ő (Gyuri - a szerk.)neve, mégis úgy lett világgá kürtölve - milyen érdekes -, hogy ez a perdöntő bizonyíték ellene. Nem ismeri, ez biztos!”
 • 99. ilona30 2010. március 05. 13:11
  „szomoru ilyen emberek is vannak a földön”
 • 98. bethelguse78 2010. március 04. 19:44
  „Tehát ha az eszközök és a módszer jelenleg más, nem beszélhetünk itt ötvenes évekről, mint már mondottam. De ne bonyolódjunk bele a témába. Budaházynak is joga van a vélemény-nyilvánításra, mint minden más állampolgárnak. De a bűncselekményért (főleg, ha alkotmányszegés történik) vállalnia kell a következményeket.
  Az, hogy külföldön mi van, megint másik téma. Éltem Franciao-ban és Németo-ban, továbbá vannak görög, spanyol, osztrák, szlovák és román barátaim. Nem minden helyen tolerálja a többség a szélsőséges nézeteket.
  Ja, és ne keverjük össze a nacionalizmussal, mert az megint másik fogalom.”
 • 97. Dinoso 2010. március 04. 12:01
  „Igazad van birodalmi, amúgy meg érdekes, hogy a Torgyán stb féle robbantások esetén kisebb volt az izgalom az országban, és még most sem tud(hat)juk, mi történt, az nem terrorizmus? Csak az mszp -s képviselők avagy kisebbségiek elleni cselekmények azok ?”
 • 96. linda83 2010. március 04. 11:01
  „Elég szomorú, hogy ilyen gazembert tart hősnek - valami idióta bagázs. A sitten lenne a helyük a testvérük mellett.”
 • 95. Zotya100 2010. március 04. 10:32
  „Épp ideje volt már, hogy valaki eltüntesse ezeket! Ha rendőr, hát rendőr....”
 • 94. seggempartja 2010. március 04. 10:22
  „" 55. Turulmadár 2010.03.03. 21:41
  Szabadságot Budaházy testvérünknek, aki jelenleg politikai fogoly!"

  Legyél olyan kedves, hogy nem beszélsz többes szám második személyben. Nekem ugyan nem testvérem, még azt is szégyellem, hogy ugyanazon ország szülöttei vagyunk.”
 • 93. savos 2010. március 04. 09:42
  „Ilyet sem láttam még: a rendőrök d o l g o z n a k !”
 • 92. sima 2010. március 04. 09:30
  „91. Neked mindegy hogy börtönben csücsülsz vagy szabadon járkálhatsz ?”
 • 91. Gazficko 2010. március 04. 09:29
  „Akik leszedték ezeket azok csak fél munkát végeztek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  A négyes vili vonalán a Szabadkai út és a Móravárosi krt. találkozásánál,de a villamossin melletti hirdető táblán még mindig ott virit a "Szabadságot Budaházynak" felirat.”
 • 90. szandokán 2010. március 04. 09:17
  „És ha kiszabadítsák akkor mi lesz? Azt hiszem egy darabig nem kell neki kijönni.Jobban teszi ha bevárja toroczkait,mert előbb vagy utóbb egy koszton lesznek a börtönben,A feltünőségi viszketegség pörköltön,nokedlival.”
 • 89. sima 2010. március 04. 09:11
  „Érdekes , amikor a napokban kihívtam a rendőrséget, mert közterületen póráz és szájkosár nélkül szaladgáltak a kutyák (pedig volt gazdájuk ) és közben emberes méretű hurkákat hagytak maguk után a házunk elött. A kiérkező rendőrök, megvonták a vállukat és visszaültek a kocsijukba.
  Talán ha kutyaszarból kiírnám az út közepére " Szabadságot Budaházynak! " , akkor rögtön kivezényelnének néhány rendőrt akik lelkesen sikálnák fel a kutyagumit.”
 • 88. anatole 2010. március 04. 08:41
  „Úgy látom a magyar rendőrségen kivül is, a biróságok is szégyellik a Magyarországon reklámozott politikai szabadság leköpését. de semmi gond, ez csak a hatalmas felirat. Mert külföldön azért lassan tuják is az igazat. S ha már itt tartunk, nem a plakátot kellene levenni, a politikai foglyokat kellene szabadon engedni a börtönökből s majd ők levetetik. BETHELGUSE 78 irása értelmetlen, mert valóban az ötvenes évek tértek vissza csak a technikát és a nép elnyomást már új eszközökkel irányitják. Nézzük csak meg az újra hozott törvényeket, mind ezt tükrözi. Irtam a szabadság jogáról, mi jogon merik a még GYANUSITÁS alatt lévő embereket már vasba verve tárolni, szállitani stb, holott sok-sok alkalommal kiderült már hamis a vád. Külföldön meglincselnék a rendőrt vagy a börtön őrt, a birót egyszerüen kidobnák a teremből. Az ósdi törvényeinket csak foltozgatják mint a magyar utakat, de a gödrök újra gödrökké alakulnak, csak mélyebbek lesznek, mig törvényeink is a kukából kukába vándorol. Olvastam most, egy halálos gázolást előidéző férfi pár hónapot kapott csak, mig egy lopásé több évet. Akkor ugye nem az 50-es évekről beszélünk ahol a birót meg is lehet venni, hm.
  Anatole Hongrois”
 • 87. KaszaOne 2010. március 04. 08:11
  „De ráérnek ezek a sünik.”
 • 86. Birodalmi 2010. március 04. 07:54
  „Az is hülye aki Magyarországon terrorizmusról beszél! :) persze mert mi vagyunk usa :)
  volt egy hamis robbantási felvétel amiről ha nem derül ki akkor felhasználják bizonyítéknak. most meg jön egy noném valaki és mindenkit bemárt- persze hihető! (ilyen erővel bárki bármit mondhat)
  nagy kamu az egész, csak a választások miatt kell riogatni a népet sok hülye meg benyalja. -ez a véleményem.”
 • 85. tarkan 2010. március 04. 06:35
  „Szerintem a bűnügyi helyszinelőknek,biztos hogy nem "ez"volt a legégetőbb munkájuk e napra de ez legyen a rendőrök dolga....Ugy veszem ki,hogy Budaházy,lassan "átmegy a mai kornak megfelelő:-Táncsics M-ba,ami azért nem semmi,ismerve a "munkásságát"valami képzavar lehet a pingálók fejében,talán őket kellene felhajtani,és az összes falfirkát dolgos kétkezükkel lekapartatni.....))))”
 • 84. harcsabajusz 2010. március 04. 00:13
  „Szervezett bünözök, terroristák a rács mögé valók, akármilyen nemzetiségüek. Bármennyire is szimpatizál egy hangos kisebbség a rasszista bünözökkel, futballhuligánokkal, attól azokból nem lesz hös. Minthogy kutyából sem lesz szalonna.
  A jobbik meg álszenteskedik, mintha nem ök éltették volna ezt a bünözöi csoportot. Ezt a nyíltan raszista, pénzmosásból élö pártot egy rendes demokráciában már rég be kellett volna tiltani. De tutyimutyi igazságszolgáltatásunk erre úgy látszik nem képes.”
 • 83. Turulmadár 2010. március 03. 23:59
  „Na ennél a helyszinelésnél ide kel hivni David Caruso-t a helyszinelőktől, mert a cigány gyilkosságonál is hivtak külföldi rendőröket, mert a magyar rendőrök nem tudták megfejteni, hogy kik gyilkolnak sorozatban, persze aztán elfogták az Izraeli gyilkost, aki onnan jött, mármint a zsidóktól, egy kibucból!”
 • 82. bethelguse78 2010. március 03. 23:44
  „A cikket és a kommenteket olvasva úgy gondolom, hogy még mindig nagy a probléma az országban. Az is nyilvánvaló, hogy morális társadalmi válságban vagyunk.
  Az meg, hogy "visszatértek az 50-es évek", közel sem fedi a valóságot. Könyveket kellett volna olvasni meg történelmet tanulni, na és persze megkérdezni nagymamát, nagypapát - ahelyett, hogy csavarogni meg bulizni jártunk volna.
  Azt hiszem, hogy eljön még az idő (vagy már inkább el is jött), amikor a magyar nemzetnek minden eddiginél nagyobb összefogásra lesz szüksége, mint ami itt most van.
  Amíg önmagunkkal és a múltunkkal nem vagyunk kibékülve, hogyan várjuk el, hogy a körülöttünk élő nemzetek tiszteljenek bennünket és komolyan vegyenek?”
 • 81. Turulmadár 2010. március 03. 23:39
  „Szabadságot Budaházy Gyurinak................. Megyek a megyében sok helyen, és sok helyen ki van irva, voltam Makón vásárhely felől, ott ez a tábla fogadott, és mindjárt éreztem, hogy jó városban járok, és a jobbik irodája is nagyon király Makón, le a kalappal az ottani jobbik előtt, példakép nekem!”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek a Fürdő utcai volt vendégházról

Szeged - A Ligetfürdő Civil Munkacsoport arról tartott szerdán sajtótájékoztatót a Millenniumi… Tovább olvasom