Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Letartóztatták a szegedi börtönőrt

Letartóztatták a szegedi Kószó Katalin meggyilkolásával gyanúsított F. Rolandot. A férfi továbbra sem emlékszik arra, hogy a múlt héten hétfő éjjel mi, miért és hogyan történt.
– A Szegedi Városi Bíróság – a Szegedi Nyomozó Ügyészség előterjesztésére – harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a barátnője meggyilkolásával gyanúsított F. Rolandot – tájékoztatta lapunkat tegnap, a döntés után Exterde Tibor, a Csongrád Megyei Bíróság büntetőkollégiumának elnöke. Az ismert büntetőbíró még annyit hozzátett, hogy a 27 éves börtönőr, F. Roland gyakorlatilag megismételte a rendőrségen tett vallomását: nem vitatta, hogy ott volt, de azt mondta, arra továbbra sem emlékszik, mi, miért és hogyan történt.

Tenke Anna, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi ügyvédje a fentieket azzal egészítette ki, hogy F. Rolandot Kecskemétre, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították. Valószínűleg a büntetőeljárás befejezéséig ott marad.

A bíróságra három rendőr, két nő és egy férfi kísérte F. Rolandot. Lakatos Zsolt nyomozási bíró szokatlanul hosszú, mintegy háromnegyedórás meghallgatás után döntött a letartóztatásról. Az ügyészséget Török László, a nyomozó ügyészség helyettes vezetője képviselte.

A bíró részletesen elmondatta F. Rolanddal, hogy mi történt a múlt héten hétfőről keddre virradó éjszaka és az utána következő napokon, az elfogásáig. Lakatos Zsolt kitért arra is, hogy miért van bekötve a keze. F. Roland megismételte rendőrségi vallomását, a bekötött kezéről pedig azt mondta, menekülése közben megpróbált öngyilkos lenni, felvágta az ereit.

F. Rolandot tegnap igazságügyi elmeszakértő is megvizsgálta. A rendőrség a férfi családjának szerdán kiadja a meneküléshez használt és lefoglalt Opel Calibrát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint kevesen voltak a képviselők

Ismét határozatképtelen volt a szegedi ellenzék kezdeményezésére tegnap reggelre összehívott… Tovább olvasom