Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Letette az esküt Kispéter Géza

Kispéter Géza, Domaszék új polgármestere hétfőn letette a hivatali esküt, és ismertette rövid és hosszú távú programját. A rendkívüli ülésen önkormányzati képviselői mandátumot kapott Németh László.
Kispéter Géza polgármesteri esküt tesz. Fotó: Karnok Csaba
Letette az esküt és megkapta megbízólevelét hétfőn Domaszéken a június 26-i időközi választáson polgármesterré lett Kispéter Géza. A község első embere a fogadalom után ismertette programját, melyből kiderült, hogy rövid távon, azaz még ebben a ciklusban megoldaná az új telkek közművesítését, az iskola bővítését, hogy az épülő kerékpárút átíveljen az autópálya felett, legyen piac Domaszéken, továbbá szeretné elérni, hogy eredményesebben pályázzon a falu, alakuljon többcélú közösségi tér, amely helyet ad a civil szervezetek rendezvényeinek és orvosolná a belvíz-elvezetési gondokat is. Hosszabb távú tervei között szerepel többfunkciós faluház kialakítása, új iskola építése, az önkormányzat előtti tér rekonstrukciója, a Dózsa György utca és a Bajai út kereszteződésében körforgalom építése, a Dózsa utca kiszélesítése.

Az új polgármester tervezi még külterületi szilárd burkolatú utak létesítését, a betelepülni szándékozó vállalkozások ösztönzését, hogy a falu frissen végzett fiataljai helyben találjanak munkát. Segítené még új civil szervezetek megalakulását és támogatná a már meglévőket. A program ismertetése után Kispéter Géza kérte a lakosság és a képviselők segítségét a tervek megvalósításához. A képviselő-testület megszavazta a polgármester programját.

Domaszék első embere a képviselő-testületi ülés szünetében úgy nyilatkozott, hogy a programot a realitásokhoz alkalmazkodva alakította ki, ezért az elmondottakat meg is tudja valósítani. A polgármester megválasztása miatt a képviselő-testületben megürült helyre az ülésen kinevezték Németh Lászlót, aki szintén letette a hivatali esküt.


Falunap nem, sörfesztivál igen

Ebben az évben az önkormányzat anyagi okokból nem rendezi meg a falunapokat Domaszéken, lesz viszont sörfesztivál a hét végén az ifjúsági önkormányzat és egy helyi vállalkozó, Tóth János szervezésében. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketén bontott roncsok

Harmincezer roncsautó tűnt el nyomtalanul az idén hazánkban – állítja Dobó József. A szegedi… Tovább olvasom