Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Létrás kocsival érkezett a háziorvos a harmadik emeletre

Szeged – Rosszul lett egy idős nő a Bécsi körúti otthonában, a háziorvosa kérte a tűzoltók segítségét, akik egy daruskocsival vittek fel pácienséhez.
A tűzoltók azért, hogy ne verjék szét a lakás ajtaját, az utca felől daruskocsi segítéségével az ablakon jutottak be a harmadik emeleti lakásba. A forgalom a Bécsi körúton megbénult, ugyanis a talpalás miatt az emelőkosaras autó a teljes utat elfoglalja. A mentő ezekben a pillanatokban érkezett meg, feltehetőleg szabaddá vált az út a lakásba.

Létrás kocsival érkezett a háziorvos a harmadik emeletre. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Olvasóink írták

 • 17. Luckylaci 2013. május 04. 23:19
  „El sem olvastam a cikket, csak a hozzászólásokat, és elég sok hülyeséget olvastam! A kialakult és beváltnak tűnő protokoll a kövezkező: Jelzés jön, fikció.....él,halott, nem tudja.....nem látta, talán.....stb. Döntés: Menjünk....rendőr, mentő , él-e, halott, kitudja?!? Menjünk,talán sikerül, ha igen, bejött, ha nem, megpróbáltuk!VESZÍTENI VALÓ NINCS!!!!!! Segítünk! Ajtó zárva... bizalom zéró, több ponton záró ajtó, (vagy sem,) mindenképpen károkozás,akár berúgva, akár feszítő-vágóval szétbarmolva........! Újabb döntés! Menjünk fel, akár erkélyajtó alsó része,akár ablaküveg betörése mindenképpen kissebb kár mint a durva beavatkozás a lépcsőház felől, belül a kulcs elfordít....gyertek! Ha él, sikerült,ha nem akkor a család a baj ellenére nyugodt maradhat,mert az erkély felől ritkán történik behatolás, vagy a további károkozás elkerülhetőnek tűnik azok számára akikmár egyébként is segítségre szorulnak! Tehát ez az egyetlen és logikus megoldás a problémára! Mindenki gondolja át és aztán kommenteljen, ha tud jobbat írja meg, ha nem ne fikázzon itt SENKIT!!!!!FŐLEG NE A TŰZOLTÓKAT,ha nem tudnak <moderálva> ne próbáljanaka a másén....”
 • 16. nobody13 2013. május 04. 06:23
  „Hű... Na szóval magvas elméletek születnek... Tanulság:
  Az ember gondoljon előre arra, hogy bármikor rosszul lehet, és hagyja nyitva az ajtót. (Mi értelme kivenni a kulcsot a zárból?? Attól az még zárva van, és ha nincs zárszerelő, vagy valaki, akinek kulcsa van, akkor zárva is marad.)
  Állítsa a szomszédot őrnek az ajtóba, ugyane okból. Tartsa állandóan vonalban a háziorvost/ügyeletet/mentőket/lakatost/szomszédot/tűzoltókat stb.
  De a "legjobb" ez:
  "Kérem, ha valaki rosszul van, első dolga, hogy kiveszi a kulcsot a zárból, hogy be tudjanak jönni a mentősök."

  Ja. Főleg, ha ájultan összeesik, vagy úgy esik, hogy utána nem tud felkelni, szívinfarktusa van, agyvérzése stb. Amúgy nem tudom, a mentősöknek van tolvajkulcsuk és kulcstalanított zárnyitó képesítésük?
  Jézusom...
  Az én tanácsom időseknek, bizonytalan egészségűeknek.
  1. A zárban soha ne legyen kulcs
  2. Egy közelben lakó rokonnál, hozzátartozónál, akár barátnál legyen egy pótkulcs. (Krónikus betegek esetén - ahol állandó a rosszullétveszély -, pl. lehetne egy pótkulcs eleve a háziorvosi rendelőben is leadva, lezárt borítékban, névvel-címmel.)
  3. Az ilyen beteg ne a vonalas, inkább a mobiltelefonhoz ragaszkodjon, azt mindig tartsa magánál, és gyorshívóra legyen beprogramozva a mentők, az orvosa, esetleg a baj esetén értesítendő személy telefonszáma. Nálam pl. így van beírva: vészhelyzet esetén értesítendő, ő a barátom. Mivel gyakran beszélünk, ha valaki csak a híváslistát nézi meg, már abban kiüti a szemét az információ, és azonnal szól neki. Praktikus, mert ha esetleg utcán történik velem valami, akkor nem kell bogarászni a személyimet, cuccaimat, hogy van-e megjelölve valaki...
  Szóval ilyen praktikus dolgok.”
 • 15. queenmargareth1 2013. május 03. 18:34
  „a néni lehetett pánikbeteg is...el is ejthette úgy a kulcsot, hogy nem tudta hol van, nem találta stb...
  mindenesetre, ha pánikbeteg és klausztrofóbiás, mint én, én biztos engedtem volna, hogy rám rúgják az ajtót.mindegy, kiszedték...”
 • 14. ceruza2012 2013. május 03. 17:04
  „Kérem, ha valaki rosszul van, első dolga, hogy kiveszi a kulcsot a zárból, hogy be tudjanak jönni a mentősök. Az ablak nyitva volt egyáltalán vagy azt is be kellett törni?
  Én ezt nem értem. A szomszéd ilyenkor nem tud segíteni? Mármint abban, hogy addig ott őrködik, amíg a beteg nénihez a mentős bemegy a bejárati ajtón. Mert gondolom, hogy a beteg néni telefonált. Ha igen, akkor az ajtót is egyúttal nyitva hagyhatta volna.

  A néni előre is gondokozhatott volna, mi lesz, ha nagyon rosszul lesz, hogyan tud majd az orvos bemenni hozzá.”
 • 13. nobody13 2013. május 03. 14:32
  „Qrumpli, Poprádi bármikor kimegy. Csak ha éppen dolgozik, vagy a város másik felén van, idő, mire odaér, idő, mire kinyit. Nem hagyhat félbe munkát sem. Egy ügyeletes lakatosnak lakatosnak szintén idő, mire kiér (pláne, ha belefut egy jó kis csúcsforgalomba, míg a tűzoltók használhatnak megkülönböztető jelzést, és akadálytalanul haladhatnak), kinyit, értékes idő, amin a beteg élete múlhat. Ezek percek éppúgy lehetnek, mint másodpercek. Ezért írtam, hogy a legbölcsebb döntés született.”
 • 12. Moon 2013. május 03. 09:27
  „Bezzek ha a TEK ment volna! Na ők aztán mentek volna tokostól.”
 • 11. nobody13 2013. május 03. 06:18
  „Szerintem a legbölcsebb és leggyorsabb megoldást választották. Gondolom, hívhattak volna zárszerelőt, de az lassabban ér ki. Amúgy az ajtóbetörést szorgalmazóknak ajánlom figyelmébe a tényt: a legtöbb társasházi ajtót ma már minimum kettő zár védi, ha nem több, közülük egy keresztpántos, ami a betonba van beépítve, vagyis azt betörni úgy lehet, hogy megy a fal is vele kétoldalt. Ha nincs ilyened, zárva, ha betörnek hozzád, a biztosító szóba sem áll az emberrel. Fokozom: a manapság egyre divatosabb 8 vagy több ponton beépített (keresztpánt: két helyen megy a betonba, ezek nyolc ponton) biztonsági ajtók a panelekben... Hajrá közbiztonság! Talán nem az orvost meg a tűzoltókat kéne fikázni, hanem azokat, akik miatt manapság épeszű idős vagy egyedül élő ember kénytelen páncélozott ajtó mögé zárkózni, és még a húsz éve ismert postástól is személyi azonosítót kérni ajtónyitás előtt...”
 • 10. qrumpli 2013. május 03. 05:00
  „Valamikor réges régen egy messzi messzi galaxisban ,
  Volt egy szervezet a KIOSZ, aki lakatos ügyeletet is adott a városnak.
  Talán ha a kétkezi munkásnak is lenne becsülete másképp volna.
  Esetleg számítógéppel nem próbállták kinyitni?”
 • 9. tótkomlósi 2013. május 02. 22:38
  „Mit tettek volna, ha a 8. emeleten lakik a beteg?
  Alpinistákat hívtak volna, vagy helikoptert?

  Nagy az isteni állatkert!”
 • 8. ktimi 2013. május 02. 21:49
  „Bemászhatott volna egy tűzoltó is, aki kinyitja az ajtót.”
 • 7. Rubicon 2013. május 02. 21:41
  „Az alsó emeleteket kellett volna lebontani és akkor az orvos simán besétálhatott volna.
  Egy macska sincs a fán, a daruskocsi ráért, az adót fizetjük, költjük esztelen dolgokra, utána szidjuk a kormányt.
  Magyarország 2013”
 • 6. majzik 2013. május 02. 20:57
  „Egyszer úgy1997 magasságában majdnem béreltem ezt a darus kocsit ! Óránként 35 000 Ft+ÁFA !

  A francnak nem verték szét a bejárati ajtót ?

  Kedves S. Csaba ! Praktiker ,,gagyi" körúti beltéri ajtó 25 000 Ft + ÁFA !”
 • 5. ado 2013. május 02. 18:50
  „Szenzációóó..doki hol van,amikor mászik be..az ablakon? Dm.tudosítási színvonal megint..Szánalmas..Lassan a netről is leszoktatnak ,hogy beleolvassak,nemhogy megvegyem...”
 • 4. Dr.Tonyk 2013. május 02. 18:30
  „3.
  ????
  Gondolom belülről zárva volt...”
 • 3. queenmargareth1 2013. május 02. 17:39
  „ezt nem értem, miért kellett volna szétverni az ajtót?Be volt záródva?
  valaki segít ebben?”
 • 2. booo 2013. május 02. 17:23
  „Ritka és egyben példaértékűen humánus az orvos döntése, cselekedete! Remélem a beteg meggyógyul...”
 • 1. partizánok 2013. május 02. 16:17
  „Le a kalappal a tűzoltók és az orvos előtt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénztárgépek cseréje: homályban tapogatóznak

Eredetileg április 30-ig kellett volna a NAV-hoz online bekötni több ezer magyar pénztárgépet. A kereskedők kaptak ugyan pár hónapos laufot azóta, de fogalmuk sincs, hogyan tovább. Tovább olvasom