Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Létszámhoz kötött támogatás az Európai Uniótól

Az EU-val folytatott csatlakozási tárgyalásokon született megállapodás értelmében Magyarországon legfeljebb 1 millió 146 ezer anyajuh után fizethető állatlétszámhoz kötött támogatás.
Az EU-val folytatott csatlakozási tárgyalásokon született megállapodás értelmében Magyarországon legfeljebb 1 millió 146 ezer anyajuh után fizethető állatlétszámhoz kötött támogatás. Az a termelő, aki a 2007-es támogatási évre a rendelkezésére álló saját tulajdonú anyajuh-támogatási jogosultságait szeretné eladni vagy bérbe adni, illetve jogosultságot vásárolna vagy bérbe venne, annak erre az MVH által megküldött 2006. évi támogatási határozat kézhezvételétől számított 90 napig van lehetősége.

A támogatási jogosultságok termelőhöz kötött használati és tulajdonjogának, valamint azok egyéni és országos kihasználásának meghatározásával és nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal látja el. Az érintettek a kérelmeket postai úton juttathatják el a hivatal központi címére (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, KTI-ÁTKTO, 1385 Budapest, 62. Pf.: 867). A támogatási jogosultságok nyilvántartásáról, az átvezetés feltételeiről további segítséget az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) megtalálható 36/2009 (V. 17.) számú közlemény, s az ahhoz mellékelt gazdatájékoztató nyújt. Ugyanitt a benyújtandó formanyomtatványok és kitöltési útmutatók is megtalálhatók. Azok, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, a dokumentumokat az MVH megyei kirendeltségein is beszerezhetik.

Fontos tudni, hogy az MVH az állatmozgást az állomány-nyilvántartások és az egységes nyilvántartási és azonosítási rendszerben szereplő adatok alapján minden esetben ellenőrzi. Amennyiben az anyajuhok átírása valamilyen okból a határidő lejárta előtt nem történik meg, akkor a kérelem elbírálásánál az állatmozgás sem vehető figyelembe, s ennek következtében az MVH az országos tartalék javára történő tízszázalékos levonást kénytelen alkalmazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben is esszük, pedig júliusban lejárt

Akciós zöldségkonzervet vásárolt egy család karácsony előtt. Kiderült, az üvegen két címke van,… Tovább olvasom