Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Leütötték Jakab Tamás színművészt

Szeged - Egy szegedi belvárosi borozóban tegnap leütötték Jakab Tamás színészt. A Szegedi Nemzeti Színház tagját mentő szállította kórházba. Szemtanúk is megerősítették, hogy a támadást nem előzte meg veszekedés vagy kiabálás.

– Nem volt előzmény. Nem volt vita, kiabálás, szóváltás, még csak nem is mondott semmit. Egy szót sem szólt. Csak ütött. Hatalmasat és keményet. A homlokomat találta el. Középen. Ki is lyukadt a fejem. Elöntött a vér. Nem puszta ököllel ütött, valami lehetett a kezében vagy a kezén. Fémdarab, boxer, gyűrű, de most csak találgatok, nem láttam. Utána sem mondott semmit, a társa szólt neki, hogy „húzzunk innen", és együtt elfutottak – mondta Jakab Tamás a megdöbbentő megtámadásának körülményeiről.

A Szegedi Nemzeti Színház népszerű művészét tegnap ütötték le egy szegedi belvárosi borozóban. A szórakozóhelyen rajta és támadóján kívül még két vendég tartózkodott. Az egyik a már említett „társ", a másik szintén egy férfi volt, aki semmit nem látott, mert játékgépezett, nekik háttal állt. Illetve egyvalaki még ott volt, a pultos. De ő sem látott semmit, éppen abban a pillanatban nem a vendégeket nézte, de azt megerősítette, hogy a támadásnak nem volt semmi jele, nem hallott kiabálást vagy veszekedést.
– Nagyon megdöbbentem, ilyet még soha nem láttam – mondta a pultos, aki kérte, nevét ne írjuk le.

Beugrás

– Fő a fejünk. Nagy izgalmat jelent ez a váratlan helyzet nemcsak a beugrást elvállaló Székhelyi Józsefnek, akinek egy nagy szerepet kell villámgyorsan megtanulnia, hanem az egész társulatnak is – mondta a tegnap esti próba előtt Bal József, a produkció rendezője.

A mentőket ő értesítette, a színész inkább a felesége számát tárcsázta.
– Vérzett a művész úr, ömlött a fejéből a vér. A ruhája is véres lett, és a padló is – tette hozzá a borozó fiatal alkalmazottja.

Jakab Tamást a városi kórház baleseti sebészetére szállították, sebét ellátták, fejét bekötötték, majd megröntgenezték. Felesége végig vele volt.

– Az orvosok nem tartottak bent, hazamehetünk. Rettenetesen fáj a fejem, szédülök, de hál' istennek nincs agyrázkódásom – mondta a vizsgálatok befejezése után Jakab Tamás. Még nem döntötte el, hogy tesz-e feljelentést ismeretlen támadója ellen. A közismert színész Kauf szerepét alakította volna Darvasi László Bolond Helga című darabjának pénteki bemutatóján, ám le kellett mondania a fellépést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a termálkútvita Szegeden

Szeged - A Fidesz szerint Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármestert terheli a felelősség az… Tovább olvasom