Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Lezárják a Bakay Nándor utcát

Hétfő reggeltől lezárják a Bakay Nándor utca egy szakaszát. Keddtől a 13-as autóbusz a Kálvária sugárút felé kerül, a 7-es trolibusz pedig hétfőtől nem közlekedik. A csatorna építése a Boros József utcától Huszár utcáig tart az első ütemben, a munkák várhatóan karácsonyig befejeződnek.
Hétfő reggeltől lezárják a Bakay Nándor utca egy szakaszát. Molnár László, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője elmondta: a Bakay Nándor utcában csatornáznak, ezért kell a forgalmat elterelni. Mivel főgyűjtő épül, 4 és fél, helyenként öt méter mélységben kell dolgozniuk az építőknek. A csatornázók több mint 6000 négyzetméternyi út és járdafelületet bontanak fel. A környéken lakók megkapták az értesítéseket a korlátozásról.

A munkák állásától függően a kivitelező az utat sávosan helyreállítja és a keresztező utcáknál a forgalmat – ha lehet – átengedik. A közműcsere miatt jelentősen megváltozik a buszok útvonala. A 13-as járat keddtől a nagykörúton továbbhaladva a Kálvária sugárút felé kerül. Tarján irányából a buszok a kórház után a Vásárhelyi Pál utcára kanyarodnak be, és elmennek egészen a Tisza Volán székházáig. Ezután visszafordulnak, és a Kenyérgyári út–Textilgyári út–Kálvária sugárút útvonalon jutnak el a nagykörútig.

Hétfőtől a munkálatok befejezéséig a Szegedi Közlekedési Társaság a 7-es trolibuszt ideiglenesen szünetelteti. Az újszegedi vonalrész tehermentesítésére az 5-ös jelzésű trolibuszok munkanapokon reggel hat és este hét óra között sűrűbben közlekednek. Reggeli és délutáni csúcsidőszakban az eddigi hat helyett öt, a délelőtti és kora esti időszakban tíz-tizenkettő helyett nyolc percenként indulnak a végállomásokról. Az SZKT közleményében az áll, hogy a környező utcák szűkössége miatt a 7-es troli pótlása nem lehetséges. Arra kérik az utazókat, a párhuzamos vonalak valamelyikét vegyék igénybe: a Kossuth Lajos sugárúton az 1-es, a Kálvária sugárúton a 3-as és 3F jelzésű villamosok megállóitól lehet begyalogolni a Bakay utcába.

A csatornaépítés öt ütemben zajlik, elsőként a Boros József utcától Huszár utcáig dolgoznak, valószínűleg december 20-áig. A Rigó utcán ez idő alatt megállni tilos. Érdemes arra is figyelni, hogy a párhuzamos utcák harmincas övezetben vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös pályázatot hirdet az egyetem és a Démász

Közös, kiemelt pénzdíjas pályázatot hirdet az SZTE és a Démász Rt. egyetemi hallgatóknak. A… Tovább olvasom