Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

LIGA: nem lesz pénteken útlezárás

Szeged – Elmarad a péntekre a 47-es útra és az M5-ös autópálya lajosmizsei lehajtójához a LIGA szakszervezet által meghirdetett gördülő demonstráció – a tárgyalások eredményes befejezése érdekében.

Elmarad a péntekre a 47-es útra és az M5-ös autópálya lajosmizsei lehajtójához a LIGA szakszervezet által meghirdetett gördülő demonstráció – a tárgyalások eredményes befejezése érdekében. – Kemény küzdelem végéhez értünk – mondta Gaskó István, a LIGA vezetője a munka törvénykönyvéről a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban szerdán, szegedi sajtótájékoztatóján.

– A Munka Törvénykönyvéhez benyújtott módosításaink többségét elfogadta a kormány. Ha nem jutunk megegyezésre, december 9-én újra az utcára vonulunk – mondta Gaskó. Hozzátette: a sztrájktörvény változása miatt a vasutasok munkabeszüntetésére jó ideig nem számíthatunk. – Senki sem határozta meg az elégséges szolgáltatás jelentését, így felelősen egyetlen munkavállalót sem lehet sztrájkra hívni – mondta Gaskó István.

Kifizetik a vasutasokat
A kormány kifizeti a MÁV Cargo 2008-as eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt – erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István tegnap Budapesten, a MÁV-Gépészet kocsijavító műhelyében. Elhangzott: a kormány nem tudja egy összegben kifizetni a privatizációból járó pénzt, három év alatt adja oda a vasutasoknak. Idén egymilliárd forintot, 2012-ben és 2013-ban négymilliárd forintot fizet.

Olvasóink írták

 • 11. zoolii 2011. december 01. 14:07
  „Felhívnám a pártunk és kormányunk figyelmét, hogy szíveskedjenek nekem 150.000, azaz egyszázötvenezer Ft-ot kifizetni nekem, mert úgy gondolom, hogy az nekem jár! Hogy miért? Azért, mert annyi mindent privatizáltak már, ahol dolgoztam, hogy ennyi ezekből biztosan jut nekem is. Megigérem, hogy az elkövetkezendö 2 évben, még az a szó, hogy sztrájk, még az sem fog eszembe jutni, nem hogy odáig vetemednék, hogy ténylegesen beszüntessem a munkát!”
 • 10. imre57 2011. december 01. 12:52
  „Szépen kérem a sztrájkolgatni szándékozókat,hogy ne az én munkahelyemen,a közúton tegyék.Miért mindenki a fuvarozókon veri el a balhét.Ezer sebből vérzünk és ha valakinek nem tetszik valami rögtön útlezárásra támad ingerenciája.”
 • 9. macs 2011. december 01. 12:00
  „Azt mondja meg valaki, honnan veszik elő ezt a pénzt?
  4. .suhym.,
  szerinted azokat a hiteleket amiket az elmúlt közel két éveben vettek fel 7-8%-os kamattal euróban és dollárban, melyik kormány fogja visszafizetni? A MNyP-i pénzek elvonása miatt keletkezett problémát, melyik kormány fogja megoldani?
  Nem folytatom, de kíváncsi vagyok a véleményedre. :-)”
 • 8. Larsson 2011. december 01. 11:36
  „Meg a vasúti közlekedést választók is megérdemelnék, mert ők tartják fent ezt az egész sz*rkupacot!”
 • 7. MámegintKamu 2011. december 01. 10:38
  „Érdekesnek tartom, hogy csak a vasutasok kaptak, ráadásul, mivel Ők ill. családtagjaik már évek óta ott dolgoznak így részben az Ő hibájuk is a hatalmas hiány és a veszteség!! Tehát megjutalmazták a rosszul és gazdaságtalanul dolgozó embereket??? Ráadásul a MÁV-ot nem az Ő fizetésükből építették, hanem a dolgozók pénzéből adó forintjaiból így véleményem szerint MINDEN TÖBB GENERÁCIÓS MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK aki dolgozott (nem a minimálbéren tengődő milliomos vállalkozókra gondolnék stb...) ill. szülei dolgoztak járna a jutalék ugyanúgy ahogy a most dolgozóknak v. jobban!! Jobb jövőt!!!!!!!”
 • 6. spiler 2011. december 01. 08:30
  „csak vasutasok vannak
  csak miattuk lett volna sztrájk
  hol a megigért 14. havi nyugdij
  hova kerül az eltüntetett nyugdijunk 16 %-a....utánnunk már a fináncia kifizette a nyugdij járadékot 57 éves korunkig
  az összes ilyen szakszervezeti vezetőt pellengérre állitani vagy valahova máshova,,,Gyurcsány idejében más volt ez is!!!!!!
  eladta az embereket”
 • 5. Larsson 2011. november 30. 19:54
  „Az 5 mrd-ot ezért kapták, nacccccerű!”
 • 4. tonyk 2011. november 30. 19:28
  „4. .suhym. 2011.11.30. 18:12

  "a mostaninak kell fizetnie"

  Két kérdésem van:
  - Akik most kapnak a zsetonból, részvényesek voltak?
  - Az elkönyvelt tízmillárdos veszteségeket ezek szerint akkor szintén ez a csoport fogja visszatenni a bukszába?

  "Annak idején Orbánék megígérték, hogy ki fogják fizetni."

  Azaz megveszik maguknak a Liga szakszervezetet. Csak a hülye nem látja, hogy Gaskó a Zorbán embere.

  Értem én hogy jobboladaliság, meg elkötelezettség, de azért nem kéne mindenhez bólogatni. Úgyanúgy a Te zsebedből is megy rá pénz. Jó lenne ezt már végre felfogni...

  De gondolom vigyorogva fizted be majd a +2% ÁFÁT, útadót, a "hüdejóljárok adócsökkentés" következményét, egekbe emelet benzint, hiteltörlesztőt, stb. mert hát a FIDESZ...!”
 • 3. .suhym. 2011. november 30. 18:12
  „1. Ebgondolat 2011.11.30. 17:42
  Annak idején Orbánék megígérték, hogy ki fogják fizetni. Talán csak nem baj, hogy betartják az ígéretüket?
  Ebben az a bibi, hogy ezt az 5 milliárdot az előző kormány kapta, majd költötte el, és a mostaninak kell fizetnie, amikor az ország amúgy is rossz helyzetben van.”
 • 2. kukachuszar 2011. november 30. 18:09
  „Ezek szerint Gaskónak szép karácsonya lesz. Kérdezzék meg a munkavállalókat is nekik mi lesz a fa alatt. Lefeküdt Viktornak. De nem is várhattunk volna tőle mást csak a formáját hozta.”
 • 1. Ebgondolat 2011. november 30. 17:42
  „Főleg annak tudatában nem akar gaskó "felelőtlenül" sztrájkolgatni, hogy orbán most vásárolta meg! Na, legalább nem adta olcsón magát az ürge: 5 milliárdba került, hogy gaskó ezentúl "felelősen" sztájkolgasson.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

86 évesen kerülhet ismét rácsok mögé a tolvajkirálynő

Egy év börtönnel sújtotta nem jogerősen a Szegedi Városi Bíróság Repülős Gizit, mert három éve egy kisteleki házból aranyat lopott. Tovább olvasom