Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lili bárónő örökzöldjei a Ságváriban

Huszka Jenő legnépszerűbb dalai csendülnek fel ma és holnap este fél 9-től a Kovács Zsuzsa rendezésében látható Lili bárónőben a Ságvári gimnázium udvarán.
„Tündérkirálynő légy a párom...", „Egy férfi képe van a szívem közepében", „Egy kis cigaretta valódi finom" – hosszan lehetne sorolni az 130 évvel ezelőtt Szegeden született Huszka Jenő örökzöld slágereit, amelyek mind elhangzanak a Lili bárónőben. A tönkrement Illésházy gróf (Leblanc Győző) birtokát megveszi a gazdag Malomszegi báró (Mucsi Sándor). A megérkező új tulajdonosok a csomagoló grófot komornyiknak nézik, aki ebbéli tisztségében a kastélyban marad, leginkább azért, mert megtetszik neki az új tulajdonos lánya, Lili (Szóka Júlia).

Ezzel indul Huszka Jenő talán legnépszerűbb operettje, amit a Nyári esték sorozatában ma és holnap a szegedi Ságvári gimnázium udvarán láthat a közönség, a Blaha Lujza Színház vendégjátékában. A Budapesti Operettszínház művészeinek közreműködésével a Szegedről indult Kovács Zsuzsa rendezte a produkciót, aki Clariss szerepében maga is színpadra lép. A primadonna és a bonviván, Lili és Illésházy – akik egyébként élő, valós személyek voltak – andalító dallamait a szubrett és táncoskomikus akrobatikus, fergeteges számai, például a „Gyere, csókolj meg szaporán tubicám" fűszerezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az előre számlázás szolgáltatói szokás

A szegedi ügyfél olcsóbbra cserélte volna kábeltévés csomagját. Csakhogy a szolgáltató előre… Tovább olvasom