Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Liliomfi a ligetben

A Liliomfival, a visszatérő János vitézzel, folyamatosan üzemelő büfével várja idén a közönséget az újszegedi szabadtéri színpad, amit szeretnének ismét népszerűvé tenni.
Nyolc előadást tervez ezen a nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Kht. az újszegedi színpadra. A ligetben található egykori szabadtéri mozi színpadát tavaly nyárra felújíttatták. Mint Bátyai Edina elmondta: három évad alatt szeretnék helyzetbe hozni, ismét népszerűvé tenni a hangulatos játszóhelyet. A júliusi kezdésig lefestik a padsorokat, elvégzik a mellékhelyiségek karbantartását is. A büfé üzemeltetésére bérleti szerződést kötöttek Csabai Lászlóval, aki az elmúlt nyáron a Dóm téri művészbüfé üzemeltetésével bebizonyította, hogy vérbeli vendéglátós. Már megkezdte a büfé rendbetételét, a szükséges engedélyek beszerzését ahhoz, hogy május 1-jén nyithasson. A nyári időszakban folyamatosan üzemelő büfét hangfogó fallal választják el a nézőtértől és a színpadtól.

Az idei első produkció a Megyeri Károly Vándorszínház társulatának előadása, Szigligeti Ede Liliomfi című klasszikus vígjátéka lesz Megyeri Zoltán rendezésében, Pataki Ferenccel, Papp Gabriellával, Szilágyi Annamáriával, Borovics Tamással, Szerémi Zoltánnal és Rácz Tiborral a főbb szerepekben. A premiert július 21-én tartják, és a következő két estén is játsszák az örökzöld darabot. Július 29-én nagyszabású néptáncgálát, 30-án pedig nótaestet rendeznek, utóbbi produkciót Majzik István és Németh József szervezi. Augusztus 11-étől három estén át felújításként műsorra tűzik a tavalyi sikert, Kacsóh Pongrác János vitézét. A szereposztásban egyetlen jelentős változás lesz: Agárdy Gábor helyett Haumann Péter játssza a Francia királyt. A belépőjegyek értékesítését nemrégiben kezdték, egyelőre 22 százalékuk kelt el.

Bátyai Edina elmondta: a jövőben elsősorban azokra a hétvégékre terveznek előadásokat az újszegedi színpadra, amikor a Dóm téren próba miatt nem játszhatnak. Tavaly a produkciók létrehozására fordított pénzekkel együtt 25 millió forintot költöttek a ligeti kis szabadtérire. A Dóm téri szolgáltatókkal kötött szerződéseknek köszönhetően a technikai feltételek biztosítása nem került pluszpénzbe. Idén szeretnék megkezdeni a saját lámpapark kialakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás az Alagútból

A szegedi Alagút sörözőben tegnap megoszlottak a vélemények a Gyurcsány-Orbán televíziós vitáról.… Tovább olvasom