Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Listán az MSZP vezet a megyében

Lapzártakor a megyében leadott szavazatok 88 százalékos összesítése után a Csongrád megyei területi listán az MSZP állt az első helyen.
A Csongrád megyében leadott szavazatok 88 százalékának összesítése után a területi listát az MSZP vezette 43,8 százalékkal. A második helyen a Fidesz–KDNP állt 42,5 százalékkal, alig 1,3 százalékkal lemaradva. Az eredmény nagyon szoros volt alig tegnap este fél tizenegykor.

Az országos eredményekkel ellentétben a megyében a két, parlamenti küszöb elérésének, sőt meghaladásának reményében elindult párt közül csak az SZDSZ érte el az 5 százalékot. Ugyanez a kép országos feldolgozásban más: a lapzártánkig összeszámolt listás szavazatok alapján az SZDSZ 6 százalékkal bekerült a parlamentbe, s elérte a bejutási küszöböt a pontosan 5 százaléknyi szavazatot szerzett MDF is. A megyei listán tegnap este fél tizenegykor az MDF még csak 4,8 százaékon állt.

A legkisebbek közül csak a MIÉP–Jobbik ért el egy százalékosnál magasabb arányt, a Munkáspárt, a Centrum és a Zöldek Pártja egy százalék alatt maradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két helyen lesz második forduló a megyében

Csongrád megye hét választókerületéből négy már képviselőt küldött a parlamentbe: a szegedi Ujhelyi… Tovább olvasom