Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Listasorrend: MSZP, Munkáspárt, MDF

Csongrád megyében nyolc párt állított területi listát az országgyűlési választásokra. A listasorsolást tegnap tartották Szegeden, a megyeházán a területi választási bizottság ülésén.
E szerint április 9-én a szavazólapon a Magyar Szocialista Párt megyei listája áll majd az első helyen. A további sorrend: Magyar Kommunista Munkáspárt, Magyar Demokrata Fórum, MIÉP-Jobbik a Harmadik Út, Fidesz–KDNP, Zöldek Pártja, Szabad Demokraták Szövetsége, Centrum Összefogás Magyarországért.

A területi választási bizottság tegnap tárgyalt a szegedi 3-as választókerületben induló zöldpárti jelölt, Kálló Gábor ügyéről is. Lapunkban megírtuk: a Zöldek Pártja képviselőjelöltjét pénteken – az MDF-es Tímárné Horváth Magdolnához hasonlóan – azért nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság, mert az általa benyújtott 905 kopogtatócédulából 485-re nem a választópolgár vezette rá az ajánlott személy és párt nevét. Az MDF és a zöldek is fellebbeztek a döntés ellen.

Tímárné ügyében elutasították az első fokú határozatot, így indulhat a választásokon. Információink szerint a területi választási bizottság tegnap elnapolta a döntést Kálló ügyében. Szerettük volna megtudni, hogy miért, de Szabó Imrét, a testület elnökét lapzártánkig nem értük el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tímárné elindulhat a választásokon

Indulhat a szegedi 3-as választókerületben pénteken elutasított Tímárné Horváth Magdolna, az MDF… Tovább olvasom