Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

LMP-javaslatcsomag a légszennyezettség ellen

A legveszélyesebb légszennyezettségi adatokkal rendelkező országok közé tartozunk, leginkább a szálló por koncentrációja miatt, ez pedig súlyos egészségügyi problémákat eredményez a lakosság körében - jelentette ki a Lehet Más a Politika szerdai szegedi sajtótájékoztatóján Fehér Attila, az LMP Csongrád megyei szervezetének elnökségi tagja.
Mint mondta, a légszennyezettségből adódó halálozások száma évente 8-10 ezer, tehát minden 16. halálozást ez okozza, vagyis naponta 30 magyar ember veszíti emiatt az életét – tette hozzá. A párt szerint gyors, azonnali megoldásra van szükség, ezért hatpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki.

– Valódi és érdemi épületenergetikai korszerűsítést kell beindítani, ehhez le kell egyszerűsíteni a pályázati feltételeket, fel kell számolni az energiaszegénységet, véget kell vetni annak, hogy az emberek bármilyen dolgot elégessenek amiatt, hogy nincs kellő anyagi juttatásuk megfelelő fűtés biztosítására. Ehhez megfelelő támogatási rendszert kell kidolgozni. Környezetbarát közlekedésfejlesztéseket kell beindítani, közösségi közlekedésbarát települési stratégiákat kell végrehajtani, és nagyszabású faültetési programot kell bevezetni – ismertette javaslataikat Kendernay János, az LMP Külügyi Kabinet vezetője. Hozzátette, gyors hatást lehetne elérni, amennyiben a kormány ezt a hat pontot magáévá teszi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a vásárhelyi tolvaj

Őrizetben a vásárhelyi tolvaj
A rendőrök őrizetbe vették azt a 39 éves helybeli férfit, aki pénztárcát és bőrdzsekit lopott el a… Tovább olvasom