Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

LMP: Antiszociális nagykoalíció a szegedi közgyűlésben

Szeged - A 2012-es költségvetés igazságtalan, a bölcsődei gondozási díj alól pedig éppen azok nem mentesülnek, akiknek kellene.
Igazságtalan a 2012-es költségvetés - amelyet a pénteki közgyűlés fogadhat el - Szentistványi István LMP-s önkormányzati képviselő szerint. Csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a város meg sem próbálja enyhíteni az elvonások hatását.

Szabó Dániel, a párt szegedi csoportjának társadalompolitikai szakszóvivője arról beszélt, hogy az önkormányzatoknak április 1-ig kell eldönteni, hogy bevezetik-e a bölcsődékben a gondozási díjat. A törvény meghatároz mentességeket, és egy jövedelemhatárt az önkormányzati rendelettervezetben is rögzítenek: ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 38 ezer 800 forintot, nem kell fizetni a szülőknek. Ez azonban üres gesztus az LMP szerint, mert ahol az egy főre jutó jövedelem ezt nem éri el, ott valamelyik szülő nem dolgozik, tehát otthon tud maradni a gyerekkel. Ha viszont mindkét szülő dolgozik és minimálbért keres, egy gyerekkel már átlépik a mentesség határát, fizetniük kell. Az intézkedés az LMP szerint a női esélyegyenlőség ellen is hat.

A közszférával kapcsolatban Szabó közölte: az állami normatíva hat éve be van fagyasztva, és az önkormányzat ezt még fokozza azzal, hogy összesen 800 millió forinttal jut kevesebb a közintézményeknek idén.
- Eddig 30 álláshely megszüntetése körvonalazódott, és a tanárok túlóráját nem fizetik ki – erre a köznevelési törvény ad lehetőséget – mondta Szabó, aki szerint antiszociális nagykoalíció működik az önkormányzatban az MSZP és a Fidesz részvételével.

Olvasóink írták

 • 3. klj-54 2012. február 23. 21:29
  „Ezt is a kormánynak köszönhetjük!
  Nem helyi hanem kormánydöntés (parlamenti?) a bölcsödei díj, melyet BE KELL VEZETNI.
  A rádióban fél füllel hallottam ma délelőtt róla.”
 • 2. DobóI 2012. február 23. 18:44
  „Az LMP léte már antiszociáls..”
 • 1. TrombiFrédi 2012. február 23. 18:26
  „Ezen meg sem kell lepődni, hiszen bruttó 202.000.-Ft/hó alattiakra csak a terhek egyre nagyobb viselésében, illetve a választási kampány időszakban számítanak "földműves szemfényveszése" alapon, sajnos!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Fesztivál éttermet

Szeged - Két hete zárt be a Dóm téri Fesztivál étterem, a tulajdonosok az engedélyekre várnak, hogy… Tovább olvasom