Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Logisztikai központ Kisteleken

Kistelek - A 3600 négyzetméteres kisteleki logisztikai központ egyharmada hűtött terület. A beruházás 450 millió forintba került.
– Három-öt éven belül az élelmiszer komoly stratégiai cikk lesz. Olyan, mint ma az olaj vagy a gáz – mondta Gráf József mezőgazdasági miniszter tegnap Kisteleken, a Kistér-tész logisztikai központjának átadó ünnepségén. A háromhektárnyi fejlesztési területen épült 3600 négyzetméternyi központ egyharmada hűtött terület. A beruházás 450 millió forintba került. Ebből 350 millió forintot a termelői értékesítő szövetkezet (azaz a tész) fedezett, nagyobbrészt uniós támogatásból, 100 milliót az önkormányzat állt, szintén főleg uniós pénzből. A körülbelül hatszáz állandó beszállítóval rendelkező tész főbb termékei a paprika-, a káposztafélék és a gyökérzöldségek. Tavaly a forgalmuk 1,7 milliárd forint volt, és abban bíznak, a kedvezőtlen időjárás ellenére ezt idén is elérik – közölte Kreiniker Sándor, a tész igazgatója.

Az ünnepségen Nagy Sándor, a kisváros polgármestere elmondta: a tész most már rendelkezik azzal a bázissal, amit a vásárlók elvárhatnak. Köszönetet mondott a gazdáknak, a kivitelezőknek, a szakminisztériumnak és a tész-tagoknak.


A megyében agrár logisztikai központ működik: a most átadott kisteleki mellett Mórahalmon és Szentesen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat sérült a szegedi Rókusi körúti balesetben

Szeged - Megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautóval ütközött délután ötkor a szegedi Rókusi… Tovább olvasom