Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Lopják a téliszalámi nevét a gyártól

Magyar nyelvű felirattal, piros-fehér-zöld címkével osztrák téliszalámit árusítanak a boltokban – itthon és külföldön. A Pick Rt. vezérigazgatója ezt fölháborítónak mondta, hozzátéve, följelentik a gyártót és a forgalmazót.
– Európa országaiban eltérőek az előírások, elképzelhető, hogy az osztrák szabályoknak megfelel az eljárás, de sérti a magyar érdekeket – mondta Kovács László. A Pick Rt. vezérigazgatóját arról kérdeztük, mit tesz a cég most, hogy a boltokban magyar nemzeti címkével, magyar nyelvű felirattal „Téliszalámit" árulnak, amelynek származási helye Ausztria.

– Szerintem ez lopás. De bármennyire fölháborító az eset, összetett problémáról van szó. Első lépésben minden bizonnyal a gazdasági versenyhivatalhoz fordulunk, hiszen a vásárlók megtévesztését jelenti, hogy piros-fehér-zöld címkével, magyar nyelvű felirattal forgalmazzák az osztrák terméket – jelentette ki Kovács László.

A „Szegedi téliszalámi", illetve a „Budapesti téliszalámi" védett megnevezések, ám a „Téliszalámi" megnevezés nem áll oltalom alatt. – Ez gyűjtőnév, olyan, mint mondjuk a parizer, ezért nem is lehet levédetni – magyarázta Kovács László. – Az alapvető mulasztás a 70-es, 80-as években történt, a magyar terméket akkor kellett volna szabadalmi oltalom alá helyezni – tette hozzá.

Az osztrák téliszalámi az egyik tévécsatorna tegnapi hírműsora szerint nemcsak Magyarországon kapható, hanem külföldön, a Pick exportpiacain is. Ráadásul az állítólag jó minőségű termék olcsóbb, mint az eredeti Pick-szalámi – itthon 600 forinttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az autópálya csak az első fontos lépés

Reptér, vasút, híd, tudásipar – sorolta a következő lépéseket a miniszterelnök, és a… Tovább olvasom