Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Lopott gépkocsit fedtek fel a röszkei határátkelőnél

Röszke - Az útlevélkezelő több éves szakmai tapasztalatának köszönhetően sikerült felfedni a lopott személygépkocsit Röszkén.
2008.01.31-én egy szerb férfi a hajnali órát választotta, hogy az általa vezetett járművet kicsempéssze az Európai Unióból. 03.40 órakor jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőhelyen egy szerb forgalmi rendszámú Volkswagen Passat típusú személygépkocsi vezetőjeként.

Az útlevélkezelőnek a jármű okmányainak ellenőrzésekor gyanússá vált a szerb forgalmi engedély. Az alapos ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a gépjármű okmánya hamis. Az utánzott okmányban rögzített adatokat összevettették a gépjárműben lévő adatokkal és kiderült, hogy az alvázszámot szándékos megtévesztés céljából elírták a forgalmi engedélyben.

Ezt követően a gépjármű adatait a határrendészek a Schengeni Információs Rendszerben is leellenőrizték, és ennek során állapították meg, hogy azt a osztrák hatóságok körözik, mivel Ausztriából ellopták.

A lopott gépjárművet 2001-ben helyezték forgalomba Ausztriában, melynek értéke közel 2.500.000 forintot.

A Volkswagen Passat lefoglalásra, gépjárművezetője bűncselekmény megalapozott gyanújával előállításra került a szegedi Rendőrkapitányságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden is felfüggesztették a vasutas sztrájkot

Szeged - Pénteken délben Szegeden is lefújták a hajnali 3 órakor elkezdett vasutas sztrájkot. A… Tovább olvasom