Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lorenzaccio a REÖK-ben

Szeged - A kortárs színházművészet meghatározó alakjának, Zsótér Sándornak a rendezésében láthatják a nézők a Maladype Színház vendégjáték-sorozatának második előadását, a Mediciek korában játszódó Lorenzacciót.
Zsúfolt telt házzal futott a Maladype Színház egész évet átfogó vendégjáték-sorozatának első előadása: színházrajongók és -értők tömegét vonzotta a REÖK-be, és sokan lemaradtak róla, annak ellenére, hogy a nyolcvan főre tervezett nézőteret százra kellett kibővíteni, háromszintes lelátóval.

Az előadás igazolta, hogy a szegedi közönség kíváncsi erre a színházi formára, a visszajelzések alapján pedig a sorozat folytatására is. Amire már nem kell sokat várni, hiszen a jegyirodán már árusítják a jegyeket a Maladype második előadására, a Lorenzaccióra, amely március 22-én, hétfőn 18 órakor kerül színre.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Zsótér Sándor rendezésében láthatják a darabot a nézők. A posztmodern, rendezői színház egyik legelismertebb hazai alakja nem ismeretlen a városban, hiszen évekkel ezelőtt a Szegedi Nemzeti Színház meghatározó rendezője volt, és óriási sikerrel hozott létre előadásokat.

Lendváczky Zoltán és Tompa Ádám a Lorenzaccióban.
Lendváczky Zoltán és Tompa Ádám a Lorenzaccióban.

A Maladype-pel való együttműködése során létrejött produkció a 16. századi Firenzébe repít bennünket, a Mediciek korába. Lorenzo Medici, a csendes, magába forduló, tudós fiatalember váratlanul Firenze kicsapongó, gonosz fejedelméhez, Alessandro Medicihez szegődik, felölti magára egy züllött, gyáva élvhajhász álarcát, csakis azért, hogy megölje a zsarnokot. Sikerül neki, ám a végeredménnyel mégsem lesz tökéletesen elégedett.

Az előadás a Thália kamaraszínházából érkezik, ahol Zsótér egy szoba egyetlen sarkába rendezte azt, így a REÖK-ben igazi otthonára talál a darab. Legfontosabb szimbóluma a több száz piros kesztyű, amelyek egyszerre funkcionálhatnak díszletként és kellékként: a színészek varrják őket, rájuk fekszenek, ruhaként hordják őket, elbújnak a halom alatt, szörnyekké változnak általuk. A díszletet és a jelmezeket Zsótér két állandó tervezője, Ambrus Mária és Benedek Mari alkotta.

Érdemes mielőbb jegyet szerezni a különleges előadásra, hiszen a belépők – csakúgy, mint az első alkalommal – most is kaphatók elővételben: ebben az esetben 1200, helyszínen pedig 1500 forintba kerülnek.

Szabadtéri szereposztás hétfőtől

Hétfőn fény derül a szabadtéri idei sztárszereposztására és az alkotócsapatokra. A Dóm téri színpadon ezen a nyáron is hazánk legismertebb és legkedveltebb színészei, énekesei, magas művészi igényű rendezők, koreográfusok és tervezők hozzák létre a csábító szuperprodukciókat.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juronics rendezését meghívták az idei POSZT-ra

Szeged - Nyolc év múltán újra beválogatták a szegedi teátrum egyik produkcióját – Juronics… Tovább olvasom