Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Lovasszínház is jön a Homokhátságra

Mórahalom - A Homokháti Sokadalom, a Rétesfesztivál, a Bivalyfesztivál és sok más tradicionális rendezvény mellett vadonatúj kulturális szórakozási lehetőséggel várja vendégeit nyáron Mórahalom.
Hagyományteremtő szándékkal három lovasszínházi előadást mutatnak be a 700 főt befogadó Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában, támlás székes nézőtérrel, ami országosan is egyedülálló körülményeket biztosít. A Nemzeti Lovasszínház augusztus 20-án és 21-én mutatja be a Honfoglalást, 22-én pedig a Mátyás, az igazságos című darabot.

Pintér Tibor és Békefi Viktória a Webber darabban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A szerdai sajtótájékoztatón Pintér Tibor, a Nemzeti Lovasszínház énekese és Békefi Viktória ízelítőt adott abból, mire számíthatnak a Mórahalomra látogatók. Pintér a Honfoglalásból adott elő egy részletet, majd elénekelte a Hazám, hazám című dalt, majd 22 éves partnernőjével megmutatták, hogyan szól Az operaház fantomjának áriája. Tették ezt a 12 fokos, oldalról nyitott lovardában, idegen lovon.

Nógrádi Zoltán, a 6 ezer lelkes Mórahalom polgármestere elmondta, a Homokháti Sokadalom egyetlen hétvégére zsúfolódik. – A július első hétvégéjére szervezett gasztronómiai, kulturális programsorozat magába foglalja az Aratóünnepet, a IV. Bivalyfesztivált és a VI. Dél-alföldi Rétesfesztivált is – avatott be a részletekbe a településvezető. Hozzátette, a Hz augusztusi, Homokháti Búcsúban Böjte Csaba tart beszédet. – Több ezer vendéget várunk, a lovasszínházi programokra hamarosan jegyeket is lehet már vásárolni. Bízunk benne, hogy jövő már nem csak 3, hanem 10 előadást is Mórahalomra tudunk hozni – mondta Nógrádi Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan használjuk a mobilapplikációinkat?

Felmérésünk az appok letöltéséről, lecseréléséről és használatáról. Tovább olvasom