Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Lufiba zárt boríték, zacskóba rejtett apróság

Szeged - Ha már megvan a karácsonyi ajándék, következhet a csomagolás. Több megoldás közül választhatunk: fizethetünk még ezért is, magunk ügyeskedhetünk otthon, vagy egyszerűen beletesszük az előre gyártott ajándékzacskóba.
A különböző házi praktikákat felvonultató magazinok azt sulykolják, hogy a csomagolás majdnem annyira fontos, mint az ajándék. Sokunknak mégsem marad ideje arra, hogy a borítás is tökéletes és egyéni legyen.

Kedves családi program lehet a közös ajándékcsomagolás – persze csak ha van rá idő.
Fotó: Karnok Csaba

Ilyenkor választjuk a lehető legegyszerűbb megoldást: a zacskót. Az üzletek karácsony táján számtalan színben, mintában és méretben árulnak papírzacskókat. Legolcsóbban egy-kétszáz forintért juthatunk hozzájuk, a nagyobb méretű, mikulásos, angyalkás vagy rénszarvasos meglepetéstárolók azonban sokkal többe, esetenként öt-hatszáz forintba kerülnek. Amellett, hogy drága, lássuk be, nem ez a legegyedibb módja az ajándékcsomagolásnak.

Sálba bugyolált pezsgő

Ha nem akarunk otthon bajlódni az ajándékok csomagolásával, néhány szegedi üzletben elvégeztethetjük. Egy átlagos méretű dobozt már két-háromszáz forintért csodaszép díszpapírba bújtatnak. Az ár tartalmazza a csomagolópapírt és a masnit is. Ha italt ajándékozunk, vicces feliratú üvegtrikókkal vagy karácsonyi mintájú kötött ruhácskákkal bolondíthatjuk meg.

Aki olyan szerencsés, hogy sok ideje marad saját kezűleg becsomagolni ajándékait, a szegedi papír-írószer és kézműves boltok kínálatából kedvére válogathat. Az üzletekben színes papírok, szalagok és apró dekortermékek tömkelegével hozzák zavarba a vásárlókat. Egy ív hópehelymintás papírt már nyolcvan forintért is vásárolhatunk, akinek azonban többre van szüksége, annak mélyebbre kell nyúlnia a zsebében: a kétszáz centiméter hosszú ív háromszáztól hatszáz forintba kerül.

Nincs kézügyessége, türelme, ideje – akkor csomagoltathat. Több szegedi üzlet táblával jelzi ezt a szolgáltatást karácsony környékén. Jobb helyen először megkérdezik, kinek visszük az ajándékot, mennyi idős és mi a hobbija, így egyénre szóló lehet a díszítés. – Decemberben veszik igénybe a legtöbben a szolgáltatást. Előfordult, hogy 24-én reggel adták be hozzám az ajándékokat csomagolásra – mondta Szailerné Molnár Gabriella dekoratőr, akitől megtudtuk, hogy egy különleges technikával már lufi belsejébe is rejthetünk ajándékot, a plüssmacitól kezdve egészen a borosüvegig. A lényeg, hogy tizenegy centiméternél ne legyen szélesebb a tárgy. Ezzel a módszerrel még a legötlettelenebb ajándék, mint például a borítékba rejtett bankó is különleges meglepetés lehet, és a legegyszerűbb lufikból mindössze nyolcszázötven forintba kerül.

Olvasóink írták

  • 1. El Nyomottka 2007. december 12. 09:18
    „Az egyre csóróbb ismeretségi köröm idei ajándékaihoz nem kell túl sok csomagolóanyag! Lassan már annak is örülünk, ha az év végére időzített elszámoló számlákat (gáz, villany) ki tudjuk fizetni... :-/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nincs garázs, marad a kaparás

Szeged - Nem minden autótulajdonosnak adatik meg, hogy fűtött garázsban tárolja a csípős téli éjszakákon járgányát. Ha autónk esténként a hideg utcán pihen, nehéz elkerülni, hogy reggelre ne borítsa vastag jégréteg. Tovább olvasom