Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

M43: jövőre építeni kezdik a sztrádát

Botka László, Szeged polgármestere, országgyűlési képviselő tegnap a parlamentben interpellációt intézett Szilvásy György kancelláriaminiszterhez az M43-as úttal kapcsolatban.
Botka László, Szeged polgármestere, országgyűlési képviselő tegnap a parlamentben interpellációt intézett Szilvásy György kancelláriaminiszterhez az M43-as úttal kapcsolatban. Elmondta, Szeged mint régióközpont, valamint az egész régió fejlődése szempontjából fontos, hogy minél előbb megépüljön az M43-as sztráda. A megyeszékhelynek ugyanis ez elkészült M5-ös és a nyugati elkerülő út mellett szüksége van az infrastruktúra továbbfejlesztésére, egy újabb közlekedési kapocsra. Az M43-as emellett betöltené a Szegedet elkerülő út szerepét is, amely kivezetné a városból Románia felé tartó tranzitforgalmat – mondta Botka.

A kancelláriaminiszter helyett Gál J. Zoltán politikai államtitkár válaszolt: eszerint a korábbi információkkal ellentétben már jövőre, 2007 végén elkezdik építeni az M43-as első ütemét a szegedi északi csomópontnál. A sztráda 2009-ig ér el Marosleléig, és még abban az esztendőben hozzáfognak a második ütem, a Maroslele–Nagylak szakasz megépítéséhez. Az M43-ast előreláthatóan 2012-ben adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bőr alatti jeladó már a jelen

Egyre népszerűbb eljárás a háziállatok chipes azonosítóval való ellátása, de szakemberek szerint még… Tovább olvasom