Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ma a diákok rohama várható

Tumultusra számíthatnak a vonattal közlekedők mától. A MÁV növeli az IC-kocsik számát, és beveti a korszerű Desiro motorszerelvényt is. A jegyeket érdemes elővételben megrendelni, de egy nappal az indulás előtt át kell venni. Az IC-kre a helyjegyek felét már értékesítették.
Tegnap még lehetett kapni minden Szegedről Budapest felé induló IC-vonatra helyjegyet. Azt azonban nem garantálja a MÁV, hogy az elkövetkező napokban is lehet, hiszen a karácsonyi ünnepekben a szokásos hétvégi forgalom megduplázódik. A mai Budapest–Békéscsaba közötti Körös IC-re már az összes helyjegy elfogyott. A többire a helyjegyek felét értékesítették. A vasúttársaság a pénztárak előtti sorok csökkentése érdekében mobil jegykiadó gépeket is bevet: Budapesten a Keletiben, a Déliben, a Nyugatiban, továbbá Miskolc, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely és Szeged pályaudvarán.

Minden IC-hez lehetőség szerint pótszerelvényeket kapcsolnak, valamint
Elővételben

A vasúttársaság azt tanácsolja, hogy érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy telefonon a 06-40-49-49 számon megrendelni. A telefonon megrendelt jegyeket legkésőbb a vonat menetrend szerinti indulása előtt 24 órával át kell venni. Az át nem vett menetjegyeket értékesítik. A változás nem érinti a december 11. előtt felvett jegyrendeléseket. 
december 16–23. között, illetve január 2-án a korszerű Desiro motorszerelvények mentesítő vonatként közlekednek: Budapestről a jelzett napokon 7 óra 20-kor indul, és 9.36-ra érkezik Szegedre, míg vissza a fővárosba 13.39-kor megy. Az „ünnepi IC-vonatok" másodosztályú menetjeggyel és kedvezményes, helybiztosítás nélküli IC-pótjegy (220 Ft) megváltásával vehetők igénybe.

– Nagyon különleges esetben, a helyzettől és utaslétszámtól függően a MÁV elrendelheti, hogy pótdíj megfizetése nélkül, 130 forintos állóhely megváltásával fel lehessen szállni bizonyos IC vonatokra – mondta Kavalecz Imre, a MÁV Rt. sajtószóvivője.

Ma csúcsforgalomra számít a vasút, mert az utolsó tanítási napon sok diák veszi igénybe a vonatokat.

Ezért ma mentesítő vonat indul Szegedről Hatvan érintésével Miskolcra, illetve a Debrecen–Nyíregyháza útvonalon át Záhonyba 13.20 órakor. A személyvonatok egyébként december 24-én a szombati napra, 25-én az ünnepnapra, 26-án a vasárnapra, 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közle kednek.

Az ünnepek alatt a regionális forgalomban – több vasúti csomópont között is – közlekednek olyan személyvonatok, amelyek az ünnepnapra érvényes menetrend szerint nem járnának.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhibaperben nyert az egyetem

Jogerősen is pert nyert a Szegedi Tudományegyetem egy műhibaperben. A felperesek 10 millió forintot… Tovább olvasom