Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Ma avatjuk lapjaink új sajtóházát

A vidék legidősebb napilapja, a 96 éves Délmagyarország a története során most először vehet birtokba kifejezetten a lapelőállítás és a lapkiadás céljaira épült székházat. A Szabadkai úton kilenc hónap alatt felépült másfél milliárdos új szegedi sajtóház mai avatásán Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke lesz a díszvendég.
A Szabadkai úti új sajtópalota a legkorszerűbb technikai feltételeket biztosítja a lapkészítéshez. Fotó: Karnok Csaba

Egyik szegedi belvárosi palotából a másikba költözött majdnem százéves története során a Délmagyarország szerkesztősége és kiadóhivatala. Legutóbbi fél évszázada a Stefánián telt, a parkra és a Tiszára néző épületet Sajtóháznak nevezi mindenki Szegeden. Sokan tudják azt is, hogy a Sajtóház eredetileg – lakóház volt. Mint ahogy mindegyik szegedi médiavállalkozás – rádió, tévé egyaránt – valamilyen más célra készült épületben kapott helyet mindeddig. Magyarország harmadik legidősebb napilapja most kifejezetten a lapelőállítás és -kiadás céljaira tervezett és fölépített épületet vehet birtokba, amely a Szabadkai úton, zöldmezős beruházásban, másfél milliárd forintból, kilenc hónap alatt készült el.

A régió napilapjainak előállításához 21. századi technikai feltételeket és körülményeket biztosító új szegedi sajtóház 3600 négyzetméterén a szerkesztőség, a kiadóhivatal és a nyomda osztozik majd. Az üvegpalotával felértékelődik a lakóparki házakat és ipari létesítményeket magába foglaló városrész – Szeged is gazdagodik a médiaberuházással.

A mai avatóünnepség díszvendége Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke lesz. Eljön Szegedre a brit anyavállalat, a Daily Mail and General Trust elnöke, Jonathan Harmsworth, azaz Lord Rothermere, akinek dédnagyapja, az első Rothermere vikomt, Harold Sydney Harmsworth elítélte a trianoni békeszerződést. A szegedi egyetem díszdoktorává avatták és városrészt is elneveztek róla.

Az új sajtóház mai avatásán a nemzetközi médiavállalkozás magyarországi, győri központjának, a Lapcom Kft.-nek az igazgatója, Szammer István is köszönti a Nagy-Britanniából, Győrből, a dél-magyarországi régióból és a városból meghívott, mintegy 250 vendéget, akiket a nemzetközi rangú táncművészeti együttes, a Szegedi Kortárs Balett produkciójára is meginvitálunk a kiadónk és szerkesztőségünk számára korszakos jelentőségű ünnepen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom