Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ma az önkény álruhában jár

A pénteki nemzeti gyásznapon Joób Márton önkormányzati képviselő mondott emlékező beszédet az Aradi vértanúkról elnevezett téren rendezett városi ünnepségen. Felidézte a 168 évvel ezelőtt kivégzett tizenhárom hős tábornok és az első felelős magyar kormány miniszterelnökének, Batthyány Lajosnak az alakját.
A szónok aktuálpolitikai párhuzamot is vont. Úgy fogalmazott: "ma az önkény szörnyetege szemmel láthatóan ismét elődugta a fejét, hogy korlátozza szabadságunkat, csorbítsa a demokratikus értékeket, melyekért elődeink életüket adták. Az önkény ma másként érhető tetten. Ma nem fegyverrel tör ránk, hanem álruhában jelenik meg, de célja ugyanaz." A politikus hozzátette, ma olyan országban élünk, ahol nem a cenzúra akadályozza a sajtó szabadságát, hanem az adófizetők pénzén feltőkésített szervilis strómanok, akik felvásárolják a megyei napilapokat, hogy a média maradéka felett is befolyást szerezzenek. Olyan országban élünk, ahol a hatalom kiirtotta a tankönyvek sokszínűségét, leszűkítette a tanárok mozgásterét, és rendszerhű vezetőket nevez ki az iskolák élére. A jelenlegi oktatás célja nem a kiművelt emberfők képzése, hanem az alattvalóképzés.
Ma az önkény álruhában jár - GALÉRIA


Az aradi vértanúk tiszteletére a Radnóti- és a Tömörkény-gimnázium diákjai egy-egy gyertyát gújtottak, majd a város, az állami szervek, a pártok és a civil szervezetek koszorúztak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akvarellek Varsányi Annától a múzeumban

Akvarellek Varsányi Annától a múzeumban
Halkan címmel nyílt meg tegnap Varsányi Anna kiállítása Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban. Tovább olvasom