Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Ma délután érkezik a múzeumvonat

Gördülő történelem – a forradalom vonata címmel különleges, országjáró emlékkiállítást rendezett a Hadtörténeti Intézet az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából.
Gördülő történelem – a forradalom vonata címmel különleges, országjáró emlékkiállítást rendezett a Hadtörténeti Intézet az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából. A kiállítás – rendhagyó módon – 7 vasúti kocsiban utazik, fél-fél napot tartózkodik a fogadó város pályaudvarán a Hadtörténeti Intézet múzeumvonata – amely az ország tizenkilenc nagyvárosát keresi fel október 23. és november 4. között – ma délután érkezik Szegedre. A szerelvény egyik részében egy poggyászkocsiból kialakított klasszikus kiállítóteremben járhatja végig a látogató az ötven évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc eseményeit.
A másik részlegben nagyképernyős plazma-televízión nézhetők végig az 1956-ról szóló filmek és beszámolók. A multimédiás kocsi mellett korabeli harci járművek – T–34-es, T–52-es tankok, Csepel teherautó, légvédelmi ágyú, szovjet csapatszállító járművek – is megtekinthetők a gördülő múzeumban. A szegedi nagyállomáson ma délután fél 5-kor nyílik a múzeumvonat, a kiállítás este 8 óráig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart ki végig a fizetés

A megszorító csomag első nyomait októberi fizetésükön már érezhették az emberek, de sokan csak… Tovább olvasom