Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Ma ér véget a Virtuózok - szegedi versenyzőnek is szurkolhatunk a komolyzenei tehetségkutató

Szeged - Ma ér véget a Virtuózok néven futó komolyzenei tehetségkutató, amelynek döntőjében Balázs-Piri Somának, a korosztályában első helyet elérő szegedi zongoristának szurkolhatunk. A tehetségkutató számos pozitív hatást gyakorol a szegedi fiatalok zenei érdeklődésére.
Szavazzunk a szegedi versenyzőre!

A Virtuózok pénteki fináléjának végéig az alapdíjas, a 20/30/70/ 4422-999 telefonszámokon SMS-ben, illetve a MédiaKlikk Plusz applikáció használatával szavazhatunk Balázs-Piri Somára. Ha a szegedi zongoristára szeretnénk voksolni, az üzenetbe annyit kell írni: „SOMA". A döntő végeredményét a nézők szavazatai alakítják ki.
– Rendkívül fontosnak tartom a Virtuózokat, mert közelebb hozza a fiatalokat a klasszikus zenéhez – mondta Katona Judit, a szegedi Király-König Péter Zenei iskola igazgatója. – Balázs-Piri Soma eddig is szép eredményeket ért el zongoraversenyeken, de az, hogy bejutott a Virtuózok döntőjébe, mérföldkőnek számít, erős referencia a 14 éves zenész tehetségéről. Soma kivételes tehetség, aki már fiatalon bizonyította, hogy ez az ő útja – mondta a zeneiskola igazgatója. – Úgy gondolom, egy ilyen eredmény bátorítja a zenével barátkozó fiatalokat, hogy kezdjenek el hangszeren játszani. Szegeden szerencsére a szülők ösztönzik és támogatják a zenélni vágyó gyermekeket, és az ország egyik zenei fellegvárának tartom a várost – magyarázta Katona Judit.

– Fantasztikus érzés, hogy a korosztályában győzött Soma, és már a fődíjért száll versenybe – beszélt lapunknak Sóti Szobonya Emőke, Soma zongoratanára. – Mindent megtettünk, hogy jó eredményt érjünk el a Virtuózok korosztálydöntőjében, de erre azért nem számítottunk. Egyre több gyerek érdeklődik a verseny miatt a zenélés iránt. Amikor Somával gyakorolunk a Király-Königben, odajönnek az ablakhoz a fiatalok, gratulálnak, és biztos vagyok benne, hogy sokan közülük elkezdenek zongorázni, hiszen előttük áll egy szegedi példa, hogy ennyi idősen is nagy sikereket lehet elérni a zenei pályán. Nagyon sok szegedi család fontosnak tartja gyermekei zenei képzését, és a nevelés része a fiatalok hangszeres tudásának fejlesztése. A hangszeres tudás elsajátítása pedig számos pozitív hozadékkal jár.
A Virtuózok fináléjának végéig szavazhatunk Balázs-Piri Somára, a szegedi zongoristára. Fotó: Kuklis István
A Virtuózok fináléjának végéig szavazhatunk Balázs-Piri Somára, a szegedi zongoristára. Fotó: Kuklis István
– A zenei oktatás az agyat különböző pontokon edzi meg: kialakul és fejlődik a két kéz közötti koordináció. A gyerekeknek a zene sokat segít a tanulásban, hiszen fejlődik a koncentrációkészségük, és már fiatalon kialakul az esztétikai érzékük. Korábban tanítottam egy fiatalt zongorázni, akinek sikerült legyőznie a lámpalázát, és azóta nem idegeskedik, ha mások előtt kell szerepelnie – magyarázta Sóti Szobonya Emőke.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden - európai elfogatóparancs alapján kapták el Hollandiában

Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden - európai elfogatóparancs alapján kapták el Hollandiában
30 embert zsúfolt be a raktérbe, veszélyeztette az életüket azzal is, ahogyan megpróbált elmenekülni… Tovább olvasom