Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Ma és holnap kinyit a Dégáz

Gázórát nem ír át, de ma és holnap kinyit, fogadja az ügyfeleket a Dégáz két megyei ügyfélszolgálati irodája. A decemberi és januári gázfogyasztást becsléssel választják el egymástól.
Ma és holnap, valamint a jövő héten végig nyitva tart a Dégáz szegedi és vásárhelyi ügyfélszolgálata. Reggel 8-tól délután 4-ig fogadják az ügyfeleket. Kivétel a jövő hét szerda, amikor hosszabban, este 6-ig dolgoznak – derült ki a Dégáz tegnap lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A gázszolgáltató cég átszervezése miatt a héten névátírást nem végeznek, de átveszik az igénylőlapokat. A szerződésmódosításokat hétfőtől dolgozzák fel. És azt követően már teljes szolgáltatással állnak a fogyasztók rendelkezésére. A támogatással kapcsolatos hívásokat a társaság a 06-40-824-825-es telefonszámon is folyamatosan fogadja.

A Dégáz nem olvasta le szilveszterkor az óraállást. Honnan fogja megtudni, melyik köbméter fogyott decemberi és melyik januári, magasabb áron? A társaság közleményéből megtudtuk: nem kell bediktálni vagy e-mailben elküldeni az óraállást. A Dégáz informatikai rendszere az előírásoknak megfelelően veszi az elszámolási periódusra eső fogyasztást, azaz a két leolvasott óraállás közötti fogyasztást és ezt osztja meg – becsléssel.

A gáz és a távhő ártámogatásáról tartott tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott: eddig 1 millió 215 ezer 803 háztartásból érkezett kérelem. Danks Emese elmondta, a március 31-éig beérkezett igénylések után visszamenőlegesen jár a támogatás. Az eddig beérkezett kérelmek 70 százalékánál ítélték meg a támogatást. Az igénylések feldolgozása folyamatos, az ingyenesen hívható zöldszámon eddig 345 ezer 916-an kértek segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatvanhat és az ulti a legnépszerűbb játék

Kádár Jánosról közismert, hogy szeretett sakkozni, de azt már kevesen tudják róla, hogy a magyar… Tovább olvasom