Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ma indul Fellegi Ádám beavató koncertsorozata a Bartókban

Fellegi Ádám zongoraművész évek óta jár Szegedre beszélgetős, ismeretterjesztő beavató koncerteket tartani. A népszerű sorozatot az új hangversenyévadban is megszervezte a Bartók Béla Művelődési Központ. Az első koncertet A magasztos és a népszerű címmel ma este 7 órától tartják a díszteremben.
Fellegi Ádám először rövid magyarázatot fűz a muzsikához. DM/DV-fotó
Fellegi Ádám zongoraművész évek óta jár Szegedre beszélgetős, ismeretterjesztő beavató koncerteket tartani. A népszerű sorozatot az új hangversenyévadban is megszervezte a Bartók Béla Művelődési Központ. Az első koncertet A magasztos és a népszerű címmel ma este 7 órától tartják a díszteremben. A műsoron J. S. Bach A jóltemperált zongora című sorozatából az első négy prelúdium és fúga, valamint George Gershwin Kék rapszódiája szerepel. A május 2-áig tartó, összesen hét koncertből álló sorozatra bérletek is kaphatók, de az egyes hangversenyek előtt jegyeket is lehet váltani.

A népszerű zongoraművész a kilencvenes években azt tapasztalta: csökken a zongoramuzsika iránti érdeklődés. Szerinte ennek az az egyik oka, hogy egyre kevesebben zongoráznak otthon, és a zongoratanulók közül is kevesen jutnak el megfelelő szintre. Márpedig a zenei nyelvet ugyanúgy meg kell tanulni, mint egy idegen nyelvet, nem lehet rögtön érteni és élvezni. Fellegi Ádám ezért úgy gondolta, nem a fogyatkozó zeneértő hallgatóság kedvét kell keresnie különleges produkciókkal, inkább komolyzenei slágerekkel azokat kell megszólítania, akik szeretnék élvezni a zenét, de nem értik, ezért úgy érzik, nem is nekik szól.

Koncertjein szóbeli beavatás, rövid magyarázó előadás értelmezi a felcsendülő muzsikát. A művész egyedülálló estjeivel már nemcsak idehaza, hanem Olaszországban és Nagy-Britanniában is sikert aratott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasszécsénnyel kezdődött a bontás

A vasszécsényi önkormányzat emléklapjának eltávolításával megkezdődött tegnap Ópusztaszeren a… Tovább olvasom