Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ma kezdődik a munka a Petőfi Sándor sugárúton

A szegedi belváros határán, a Moszkvai körút és a Petőfi Sándor sugárút sarkán az elmúlt hónapban éjszakánként gyakran védőkerítés nélkül tátongott a gödör, ahol – úgy tűnik –, mától folytatódik a társasház építése. A veszélyes „szakadék" helyén néhány hét múlva mélygarázsok állnak majd.
„Éjszakánként kitátja száját a szakadék" címmel múlt héten cikket közöltünk a Moszkvai körút és a Petőfi Sándor sugárút sarkán épülő társasház és mélygarázs helyén tátongó gödörről. Akkor nem sikerült elérnünk a beruházó cég vezetőjét, Szólik Tamást, aki most elmondta: a cikk megjelenése után kérte a kivitelezőt, erősítse meg az építési terület szélén álló védőkerítést, és biztosítson sűrűbb felügyeletet a gödörnél. A beruházó azt is elárulta: az előzetes talajmechanikai szakvéleményt az alapozáskor feltárt valós állapotokkal összevetve kiderült, módosítani kell a terveket. Tehát az építkezés a leendő vevők érdeke miatt állt mintegy egy hónapig.

Előző cikkünkben megírtuk, hogy – a kivitelező tájékoztatása szerint – a munka folytatódik. Ma el is kezdődik a földmunka és a támfalak megépítése. A kulcsrakész lakások jövő szeptemberre készülnek el, és – a beruházó reméli – Szegednek szép kis ékköve lesz ez az új „nagykörúti" társasház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőjelölteket toboroznak

A jövő évi országgyűlési választások előtt alig fél évvel újsághirdetésekben kínál „megoldást"… Tovább olvasom