Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ma kezdődik a Vedres felújítása

Megkötötték tegnap az 560 millió forintos felújítási szerződést a Vedres szakközépiskola renoválására. Mától az építőké a terep.
Aláírta tegnap a szerződést a szegedi Vedres István szakközépiskola bővítésére és felújítására Botka László polgármester és Korek Ferenc, a tendernyertes Délépítő Zrt. vezérigazgatója. A beruházás teljes összege 640 millió forint, amelyet az önkormányzat 60 millió forint önrész vállalásával indított el. A Délépítővel kötött szerződés 560 millió forintról szól.

Az iskola igazgatója, Dobó László elmondta, az épület Deák Ferenc utcai szárnyát már teljesen kiürítették, hogy mától dolgozhasson a kivitelező. Cserélik az udvari közműveket, renoválják a külső homlokzatot, új fűtőrendszer készül, cserélik az összes nyílászárót és a járólapokat. A százhat éves iskola történetében soha ekkora felújítás nem történt. A tervek szerint a Deák Ferenc utcai szárny jövő tavaszra készül el. Azután kezdenek hozzá az építők a Horváth Mihály utcai rész korszerűsítéséhez.

A felújítás végső határideje 2008 tavasza. Tanítás a rekonstrukció ideje alatt is lesz az épület egyik felében, de a Vedres ötszáz diákja és ötvenkét tanára nem fér el, ezért a Vedres kollégiumában és a Dózsa-iskolában is tanulnak. Tornacsarnokot a József Attila-iskolában használhatnak. Az építkezés miatt elmarad idén nyáron az iskola udvarán a Bajor sörünnep is, ami pedig éppen a tizedik lett volna a sorban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatatérré vált a nagyszínház a nyári szünetben

A függöny helyén hatalmas nejlonfólia lóg a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol már felszedték a… Tovább olvasom