Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ma még visszaveszik

A szilveszterkor fel nem használt pirotechnikai termékek közül a nagyobb hatóanyag-tartalmú kis tűzijátékokat ma még vissza lehet vinni a vásárlás helyére. A jogi szabályozás ellenére kevesen éltek a lehetőséggel.
A legtöbben szilveszterkor el is használták a tűzijátékokat, akinél esetleg mégis maradt, az inkább megtartja, még akkor is, ha ez jogszabályellenes, és meg is bírságolhatják érte.

Kiss Sándor, az egyik szegedi tűzijáték-forgalmazó cég tulajdonosa azt mondta, nem jellemző, hogy visszaviszik hozzájuk a megmaradt pirotechnikai eszközöket. – Mivel nem kell visszaadnunk a fel nem használt termékek árát, így a vásárlók nem is adják le ezeket. Legutóbb két éve volt rá példa, hogy egy idősebb úriember visszahozta az unokájának vásárolt és fel nem használt tűzijátékot.

A pirotechnikai eszközökön túl a bérelt karácsonyfákat is máig adhatják le az érdekeltek. Az SZTE Tanulmányi és Információs Központja száztizenegy darab lucfenyőt kölcsönzött ki. A négyezer forintos bérleti díjból visszavitel esetén ezer forintot adnak vissza. Tegnapig a füvészkertben, a mai napon 9 és 17 óra között már csak a tanulmányi és információs központ előtt lehet leadni a fákat. Buza Mihály, az egyetemi ajándékbolt vezetője, az egyik szervező számadatokkal is szolgált az akcióról: – A füvészkertbe mindössze hat fát vittek vissza, ezeket már ki is ültették. Ma még 50-60 fára számítunk. Tavaly a száz kikölcsönzött fenyőből hetvenet hoztak vissza hozzánk, a többit minden bizonnyal kiültették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel százezer hozzászólás honlapunkon

A belpolitikai események foglalkoztatták leginkább 2006-ban a Délmagyarország honlapjára látogató… Tovább olvasom